Home / Bagværk / Heksesnitter til Halloween
Heksesnitter til Halloween
Heksesnitter til Halloween

Heksesnitter til Halloween

Med Halloween lige om hjørnet er der bagt heksesnitter. Kagen er med syltede kirsebær og nougat, som er ingredienser. som jeg synes passer godt til efteråret. I anledningen af Halloween pyntet med heksehatte og vampyrer.

Heksesnitter til Halloween

Køkken Dansk
Keyword Halloween, Kage
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 24 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Til dejen skal skal bruges:

  • 250 g smør Blødt
  • 150 g blød nougat
  • 350 g syltede kirsebær uden sten (afdryppet vægt)
  • 130 g sukker
  • 6 æg
  • 400 g mel
  • 15 g bagepulver

Til cremen skal der bruges:

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g sukker

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluftsovn 160 grader). Smør bradepanden godt med lidt smør Skær den bløde nougat i små stykker og stil stykkerne til side. Lad de syltede kirsebær dryppe af i en si.

  2. Smør og sukker kommes i en bageskål. Pisk det sammen indtil det begynder at skumme. Tilsæt derefter æggene et efter et imens du stadigvæk lader rørermaskinen gøre det hårde arbejde.

    Bagepulver blandes i melet. Derefter vendes nougatatykkerne i melet., somderefter røres i dejen. Til sidst vendes de syltede kirsebær forsigtigt i dejen.

    Kom dejen i bradepanden og fordel dejen jævnt over hele formen. Kom bradepanden i den forvarmet ovn og bag derefter kagen i cirka 30 minutter.

    Når kagen er bagt færdigt så lad den afkøle helt.


  3. Cremen laves ved at rører mascarponen glat med 4 spsk. piskefløde. Tilsæt den resterende piskefløde og med rørermaskinen piskes det hele sammen til en skummende creme. Mens der piskes tilsættes sukker. 

    Cremen kommes på kagen. 

    Kagen opbevares bedst i køleskabet

Opskriftsnoter

Mens jeg spise kagen slog det mig at væden fra de syltede kirsebær kunne være blevet brugt til en gele, som i et tundt lag kunne have været fordelt mellem selve kagen og cremen.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.