Home / Bagværk / Koldhævet brød inspireret af ciabattabrød
Ciabatta
Koldhævet brød inspireret af det italienske ciabattabrød.

Koldhævet brød inspireret af ciabattabrød

Når jeg bager, kan jeg godt lide at eksperimentere med forskellige kombinationer af meltyper. Der er ikke meget italiensk brød, som virkelig imponerer mig. For det mest finder jeg brødet kedeligt og intetsigende. Et af de italienske brød, som jeg spiser med stor glæde er ciabatta, hvor det er kombinationen af  den sprøde skorpe og den luftige krumme, der tiltaler mig.

Ingredienser:

  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • 0,5 dl mælk
  • 100 g semolina
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 150 g rugmel
  • 20 ml olivenolie
  • 10 g salt

Start med at røre gæren ud i mælken og vandet i en skål (evt. skålen til køkkenmaskinen, hvis en sådan haves).

Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen olivenolien og salt. Brug køkkenmaskinen med dejkrog og lade den først ælte i 5 minutter på laveste trin og dernæst 5 minutter mere på trin 2. Tilsæt derefter saltet og tilsæt olivenolien langsomt over 5 – 8 minutter mens køkkenmaskinen ælter videre på trin 2. Dejen skal være blød og elastisk.

Sæt dejen til hævning i køleskabet i 48 timer. Efter 24 timer foldes dejen en gang.

Kom godt med mel på køkkenbordet. Del dejen i 3 stykker.

Kom dejen på en bageplade med bagepapir og lad den hæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Bages i cirka 5 minutter ved 230 grader og derefter cirka 25 minutter ved 210 grader.

Buon appetito

 

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.