Home / Bagværk / Panini med gorgonzola
Panini med Gorgonzola
Panini med Gorgonzola

Panini med gorgonzola

Efter nogle travle dage på farten, partering af lam og meget meget mere havde jeg en af de dage, hvor en klapsammenmad ville gøre det ud for et rigtigt godt aftensmåltid. Fra vores pusher af lam var hjembragt både lammepølse og røget lammemørbrad, så det eneste der manglede var faktisk  noget brød.

Selv om der skal afsættes et par timer til at lave panini med gorgonzola, så er det ikke en opskrift, der giver sved på panden. Hævning af dejen og ovnen laver det meste og lader du køkkenmaskinen og dens dejkroge klare æltniningen er der ikke meget arbejde tilbage til en selv.

Panini med gorgonzola

Ret Bagværk
Forb. tid 2 timer 5 minutter
Antal 12 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 700 g mel
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mælk (fingerlunt)
  • 2,5 dl vand (fingerlunt)
  • 200 g gorgonzola
  • 100 g valnødder (grofthakket)

Sådan gør du

  1. Hæld lunkent vand, mælk og gær i en skål. Rør det sammen indtil gæren er opløst. Tilsæt saltet.

  2. Tilsæt melet og ælt dejen i cirka 10 minutter. Undervejs tilsættes Gorgonzola i små bidder og de hakkede valnødder. Ælt indtil dejen fremstår homogen. Lad derefter dejen hæve i 1 time på et lunt sted.

  3. Del dejen i 12 lige store stykker, som formes til runde boller. Fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat. Hæver igen i 45 min. med klæde over.

  4. Forvarm ovnen til 220 grader i alm. ovn. Paninierne bages midt i ovnen i cirka 20 minutter indtil de er gyldenbrune. Efter endt bagning afkøles paninierne på en bagerist.

Opskriftsnoter

Serveres gerne lidt lune med pålæg, ligesom de er velegnet til skovturen.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.