GastronomiMad

Risotto med hvide asparges

Det er lige før jeg får lyst til at skråle “Vi er røde – vi er hvide”.  Denne gang ikke som udtryk for en national stolthed, men derimod over to dage med risotto. Først blev det til en rød risotto og dagen derpå fik resten af de hvide asparges hovedrollen i en hvid risotto.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med risotto lige siden studietiden. Det som tiltaler mig er, at det hurtigt og enkelt mad med utallige muligheder for at variere  retten fra gang til gang.

Ingredienser til 4 personer:

  • 350 gram risottoris (Arborio)
  • 2 zittauerløg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 gram smør
  • 2 dl hvidvin
  • 9 dl varm grøntsagsbouillon
  • 150 gram revet parmesan
  • 125 gram mascarpone
  • 500 gram hvide asparges
  • 1 citron

Start med at pille løg og hvidløg. Hak løgene fint.

Smør smeltes i en gryde. Svits løg og hvidløg heri i 2-3 minutter. Løgene må ikke tage farve.

Risene tilsættes og svitses med et par minutter.

Hvidvinen hældes ved. Lad det koge indtil hvidvinen er næsten væk.

Tilsæt ca. 1 dl varm bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen. Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, indtil al bouillonen er brugt.

De hvide asparges skrældes  og de nederste par cm skæres fra. Derefter skæres aspargesene i mindre stykker på ca. 1 cm. Kom aspargesene ned til risene når der mangler godt 3 minutter. Jeg har en tommelfingerregel om at min risotto skal have omkring 18 minutter fra det tidspunkt, hvor den første bouillon er hældt i risottoen.

Rør derefter mascarpone og den revne parmesan i risotto. Smag til med reven citronskal (brugte skallen fra en halv citron) og med citronsaft.

Lad den færdige risotto trække i 6 – 8 minutter. Server den med lidt revet parmesan.

 

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin