BagværkGastronomiMad

Vaniljemåner

Annonce

En af de julesmåkager som jeg holder meget af er vaniljemåner, som oprindeligt kommer fra Tyskland. Der kaldes småkagerne for “vanillekipferl”. Kipferl kan vel nærmest oversættes med giffel qua formen. 

Vaniljemåner med deres smag af vanilje og sødmen fra sukkeret en småkage er en småkage, der  hurtigt   fik ben at gå på i det lille hjem. Der må nok bages en ny portion, hvis den skal på bordet i juledagen.

Vaniljemåner

Ret Bagværk, Brød
Køkken Dansk, Tysk
Keyword Bagværk, Jul, Kage, Småkager
Tilb. tid 45 minutter
Hviltetid 1 time
Antal 80 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 80 g sukker
  • 280 g mel
  • 50 g mandelmel
  • 50 g hasselnødsmel
  • 1 knsp salt
  • 1 vaniljestang
  • 200 g smør
  • 40 g flormelis
  • 25 g vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Sukker, mel, mandelmel, hasselnødsmel og salt blandes sammen i en skål. Vaniljestangen halveres på langs og vaniljekornene skrabes ud og kommes i skålen. 

    Del smørret i mindre bider og kom det i skålen til de øvrige ingredienser og ælt det derefter det hele sammen til en glat dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 1 time.

  2. Tænd ovnen og sæt temperaturen til 180 grader (normal ovn). Kom bagepapir på bagepladerne.

    Kom lidt mel på bordpladen.Del dejen i to lige store portioner. Rul derefter hver portion til en pølse. Del derefter hver rulle i cirka 40 stykker og form hver enkelt i den typiske halvmåne form. 

    Kom vaniljemånerne på bagepladen og bag dem i små 15 minutter.

  3. I en lille skål blandes flormelis og vaniljesukker. Mens vaniljemånerne stadigvæk er varme sis flormelis henover. Lad dem derefter vaniljemånerne køle af på en bagerist inden de kommes i en kagedåse.

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close