Broccolitærte
Broccolitærte, som både er nem og lækker aftensmad, er efterhånden blevet lidt af en klassiker på højde med porretærten. Efter julen og nytåret er det helt rart med en pause fra den tunge mad, som har domineret menukortet i det lille hjem i den seneste måned.
Det er både hurtigt og enkelt at lave en broccolitærte, Broccoli havde vi kølseksabet og så var det en god anledning til at bruge det ene bæger med kvark, som efterhånden har stået et stykke tid i køleskabet og mindet mig om et projekt, som ikke blev til noget.
En hjemmelavet tærtedej tager ikke lang tid at lave selv, og mens tærtedejen forbagte i ovnen blev broccoli skæret i mindre stykker, ligesom æg og kvark blev rørt sammen. Broccoli blev fordelt i den forbagte bund, æggemassen med kvark blev fordelt øverst og tærten kom i ovnen i 25 minutter, hvorefter der var serveret en lækker tærte til aftensmad.
Hvis du ikke vil nøjes med broccoli i din tærte, kan du eventuel supplere med lidt sprødstegte tern af bacon eller lidt skinketern eller lidt kyllingetern eller…..
Broccolitærte
Ingredienser
Tærtedej
- 100 g smør (koldt)
- 125 g hvedemel
- 50 g fuldkornsmel
- ½ tsk salt
- 1½ spsk vand
Tærtefyld
- 300 g broccoli
- 4 æg
- 250 g kvark
- 1 tsk salt
- 100 g revet mozzarella ost
Sådan gør du
Tærtedej
- Bland saltet med melet. Skær derefter smørret i mindre tern, og smuldre det i melet. Tilsæt vand og saml dejen.
- Rul dejen ud eller tryk den ud i en smurt tærteform (diameter 22 cm). Stil dejen tildækket i køleskabet i minimum 30 minutter.
- Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ved 200 grader (normalovn) i 15 minutter.
Tærtefyld
- Skær broccolien i små buketter. Kom broccolien i kogende vand tilsat lidt salt. Kog broccolien under låg i godt 1 min. Lad den derefter dryppe godt af i en sigte.
- Pisk æg, kvark og salt godt sammen
- Fordel broccolien på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med revet mozzarella. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter.
Buon appetito!!