Asparges med spejlæg (Asparagi alla milanese)
Denne hurtige frokostret med asparges er inspireret af en egnsret fra Lombardiet – asparagi alla milanese. Til den originale udgave af asparagi alla milanese bruges der normalt vilde asparges. De vilde asparges er tynde og med en lidt bitter smag i modsætning til de “normale” asparges, som er tykkere og med en mere sødlig smag.
Pas på at spejlæggene ikke får for megen tid. En stor del af smagen og oplevelsen ved denne ret er kombinationen af asparges og den flydende æggeblomme.
Til 4 personer skal du regne med at bruge:
- 20 grønne asparges
- 4 æg
- 70 gram smør
- Revet parmigiano (parmesan)
- Salt og peber
Start med at gøre aspargsene klare ved at knække den nederste del af stængelen fra. Blancher aspargesene i kogende vand i 3-4 minutter (højest!!). En almindelig gryde med et par cm vand i bunden gør det fint.
I mellemtiden smeltes smørret på en pande. Æggene slås forsigtigt ud så æggeblommen ikke går i stykker. Æggene spejles kun lige indtil æggehviden er hvid. Spejlægget kommer oven på aspargsene. Kom lidt peber og salt på efter egen smag samt lidt friskrevet parmigiano (her brugte jeg i stedet revet tørret æggeblomme).