BagværkMadMit italienske køkkenOpskrifterPane, torte, biscotti
Bagt cheesecake med ricotta og honning
Det er ikke ofte, at jeg laver cheesecake og slet ikke bagt cheesecake. Men lysten til en italiensk inspireret bagt cheesecake var stor og resultatet blev denne bagte cheesecake med ricotta og honning.
I stedet for at lave bunden af knuste digestives valgte jeg at lave en kransekagebund. Den blev bagt i en springform, hvor der var lagt bagepapir i bunden for lettere at kunne løfte kagen over på et fad.
Kagen blev pyntet med lidt flormelis, som blev siet over den lige inden servering. Næste gang jeg laver denne cheesecake vil jeg overveje at pynte den med karamelliserede valnødder. Det vil passe fint til kagen og smager samtidigt rigtig godt.
Bagt cheesecake med ricotta og honning
Antal 10 personer
Ingredienser
Kransekagebund
- 500 g marcipan (groftrevet)
- 5 æggehvider
- 250 g flormelis
Cheesecake
- 4 æg
- 750 g ricotta
- 120 g honning
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 1 spsk revet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
- 1 spsk Maizena
Sådan gør du
Kransekagebund
- Pisk marcipan, æggehvider og flormelis let sammen til en jævn masse.
- Fordel dejen i en springform (24-26 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag bunden i cirka 20 minutter ved 200 grader til den er gylden og gennembagt. Lad kransekagebunden afkøle i formen.
Cheesecake
- Pisk ricotta, æg, og honningen godt sammen. Blandingen skal være helt glat. Vaniljeekstrakt, revet appelsinskal og Maizena tilsættes og røres godt ind i blandingen.
- Hæld blandingen på den bagte kransekagebund og bag den midt i ovnen i cirka 45 minutter ved 150 grader (traditionel ovn). Den skal være fast som budding når du banker på springformen.
- Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Topping
- Lige inden kagen serveres kan den eksempelvis pyntes med et godt drys flormelis
Buon Appetito!!