Boghvedebrød med te
At bage med te før havde jeg aldrig prøvet før, ligesom jeg aldrig havde brugt boghvedemel før. Men jeg havde lade mig fortælle at aromaen fra boghvede skulle harmonere særligt godt med te. Godt nok blev der vist nævnt grøn te – men i mangel af dette brugte jeg min Earl Grey.
Resultatet var ganske godt. Teen spillede pænt sammen med melet og overdøvede på ingen måde smagen af brødet. Det blev et dejligt saftigt brød. Skulle jeg gøre noget anderledes næste gang, så ville jeg prøve med lidt lunere te og en lidt mindre form (26-27 cm) for at give mere højde på brødet.
Af frø brugte jeg resten af en knækbrødsblanding, som jeg havde liggende. Hvilke frø du bruger er mindre vigtigt, men hør- eller sesamfrø vil jeg nok bruge fremover.
Boghvedebrød med te
Ingredienser
Autolysedej
- 3 dl Earl Grey te (lunken)
- 100 g hvedemel
- 100 g boghvedemel
- 50 g blandet frø (eksempelvis hørfrø eller sesamfrø)
Hoveddej
- Autolysedej
- 1,2 dl Earl Grey te (lunken)
- 300 g hvedemel
- 10 g salt
- 10 g gær
- 5 g smør (blødt)
Sådan gør du
Autolysedej
- Alle ingredienser røres omhyggeligt sammen. Stil dejen, overdækket med et viskestykke, til hævning i 3 timer ved stuetemperatur.
Hoveddej
- Rør gæren ud med teen. Kom derefter alle ingredienserne op i skål. Ælt først i 4 minutter på køkkenmaskinens laveste hastighed. Dernæst 8 minutter ved en højere hastighed. Stil derefter dejen til hævning ved stuetemperatur i 60 minutter.
- Kom dejen i en smurt franskbrødsform og lad brødet hæve i 45 minutter.
- Varm ovnen op til 230 grader (normal ovn). Kom brødet i ovnen, og sæt straks ovnens temperatur ned til 180 grader. Bag brødet i cirka 50 minutter.
Buon appetito!!