Mit italienske køkkenOpskrifterSecondo (hovedretter)
Burger med sortkål
Sortkål (palmekål) er en populær vinterspise i det italienske køkken. Smagen er lidt sødere og mere delikat end grønkål, hvilket gør sortkål perfekt til mange retter. Det lige fra den simple pastaret som til vinterens fyldige supper såsom den klassiske toskanske suppe ribollita.
Jeg har en rest sortkål tilbage, som vil brugt til en burger med sortkål. Det er et godt vegetarisk alternativ til de traditionelle kødbaserede burgere. Selvom du måske selv foretrækker en rigtig burger med oksekød, så er denne burger med sortkål perfekt til dine vegetariske venner.
Brug den i en burgerbolle sammen med din yndlingssauce, lidt syltet rødløg, tomater og lidt ost. Brug hvad du har og hvad du selv synes netop din burger skal indeholde.
Burger med sortkål
Antal 4 stykker
Ingredienser
- 200 g sortkål
- 1 æg
- 80 ml vand
- 180 g brød
- 100 g Parmigiano Reggiano
- ½ bundt bredbladet persille
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rens sortkålen og skyl bladene under rindende koldt vand. Skær den nederste tørre del af stænglen fra og snit derefter kålen groft.
- Varm lidt olie i en gryde og tilsæt kålen. Kog det, mens du indimellem rører rundt, til det er faldt sammen. Det tager cirka 10 minutter.
- Smuldrer brødet i en skål. Tilsæt vandet og ælt med dine fingre indtil du har fået en homogen blanding. Tilsæt sortkål og Parmigiano Reggiano. Hak persillen og tilsæt ligeledes dette sammen med ægget, salt og peber.
- Ælt det hele godt sammen til en homogen masse. Form derefter 4 burgere. Kom lidt olie på en pande og steg dem ved medium varme i cirka 4 minutter på hver side. Se tip nedenfor.
Noter
For at undgå at burgerne brænder på så kom eventuelt noget bagepapir i bunden af stegepanden og placer burgerne oven på dette.
Buon appetito!!