CharcuteriOpskrifterPølsemagerietSpegepølser

Hjemmelavet spegepølse med chili, fennikel og paprika

At lave sin egen spegepølse er ikke svært. Har du først prøvet at lave din egen spegepølse, så bliver det svært at gå tilbage til købe-spegepølserne. Når du laver din egen spegepølse har du fuld kontrol ingredienser, krydderier og smag. Du kan justere opskriften, så den passer til din personlige smag, og dermed skabe en unik spegepølse, som ikke findes i butikkerne.

For nogle er det en hobby eller en passion at lave spegepølse. Det er en fornøjelig aktivitet, som du kan dele med venner og familie. Processen med at lave spegepølse kan være en både afslappende og terapeutisk praksis, der tager dig væk fra hverdagens stress. Selv har jeg gjort flere spæde tiltag til at kaste mig over pølsemageriet, men har ikke haft de optimale betingelser før nu for at lave min egne spegepølser.

Af hensyn til fødevaresikkerheden er der nogle betingelser som skal være opfyldt når vi taler om modning af kød. Korrekt temperatur, luftfugtighed og salt er afgørende for at forhindre vækst af skadelige bakterier og for at sikre at din spegepølse er sikker at spise.

Ved at vælge dit eget kød af høj kvalitet og friske krydderier undgår du de tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og fyldstoffer, der ofte findes i kommercielt produceret spegepølser. Det kan resultere i et sundere og mere naturligt produkt.

Der er en følelse af succes, når ens egen spegepølse endelig er spiseklar. Det er en proces, der kræver tålmodighed og opmærksomhed på detaljer, og slutresultatet er et produkt af dit eget hårde arbejde og dygtighed.

Kaster du dig ud i det, så lav en stor portion når du alligevel er igang. Når pølserne er færdige kan du vacumpakke dem og enten fryse dem ned eller lægge dem i køleskabet. Vacumpakket i køleskabet bør de holde sig 12 måneder.

Spegepølse med chili, fennikel og paprika

Ret Frokost
Køkken Danmark
Keyword Charcuteri, Pølsemageriet, Pølser, Spegepølser
Antal 10 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

kunsttarme 55/40

Ingredienser

Sådan gør du

 • Start med at skære kødet fri for sener og blodårer. Skær derefter kød og spæk i passende størrelser, så det passer til størrelsen til din kødhakker.
 • Kom kødet i en stor æltebalje. Tilsæt krydderierne og salt og bland godt i cirka 3 – 5 minutter. Lad kødet hvile i 10 minutter.
 • Nu skal kødet hakkes. Alt efter hvor grov eller fin du vil have din spegepølse, kan du bruge forskellige hulskiver på din hakkemaskine. Størrelsen er en smagssag. Jeg brugte en hulskive på 5 mm til denne spegepølse.
 • Ælt det hele godt sammen. Sørg for at krydderierne bliver jævnt fordelt i kødet.
 • Fyld dit pølsekød i pølsestopperen.
 • Træk spegepølsetarmen op på pølsestopperen og bind enden af ​​hylstret af med køkkenssnor. Om du bruger naturtarm eller kunsttarm er op til dig. Det er vigtigt, at tarmen er velegnet til spegepølser.
 • Fyld nu blandingen i tarme. Sørg for, at der ikke er luftlommer.
 • Stram spegepølsen op og luk den med køkkensnor.
 • Hæng spegepølsen til modning i 24-48 timer ved høj luftfugtighed (>95%) og temperatur (10 – 18 grader).
 • Spegepølserne kommes i en røgovn og koldryges ved max 22 grader i 3 – 4 dage af cirka 8-9 timer (alt efter smag og vejr).
 • Du kan derefter hænge spegepølserne til modning et hvilket som helst køligt sted. Luftfugtigheden skal være omkring 80% og temperaturen bør ikke være mere end 15 grader.
  Modningstiden er cirka 8-14 dage eller til spegeepølse har tabt cirka 20% af sin vægt fra stopningen.

På falderebet: Husk at en hjemmelavet spegepølse kan være en betænksom og personlig gave til dine venner, familie og madelskere. Det viser, at du har investeret tid og kræfter i at skabe noget særligt til dem.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin