IsOpskrifter
Jordbæris
Der er intet så godt som en god hjemmelavet jordbæris lavet med friskplukkede jordbær. Det her er en jordbæris, som smager af både sommer og sol (og mere is).
Denne jordbæris er lavet på en blanding af mælk, fløde og æg, som så er tilsat friske jordbær. Har du ikke det kan du bruge frosne bær og stadigvæk få et dejligt resultat.
Noget af det fantastiske ved at lave is er muligheden for at lave variationer. Ingredienser kan kombineres i en uendelighed, så længe mængden af væske er nogenlunde konstant. Så har du ikke jordbær kan denne opskrift i princippet kombineres med de forskellige årstiders frugter eller bær. Det er kun fantasien, som sætter grænserne.
Jordbæris
Antal 4 personer
Ingredienser
- 3 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde
- 140 g sukker
- 20 g glukosepulver
- 5 æggeblommer
- 350 g jordbær
- 3-4 skvis friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Kom mælk, piskefløden og halvdelen af sukkeret i en gryde og lade det koge op. Rør rundt og lad det simre et par minutter indtil sukkeret er opløst. Stilles derefter til side.
- Æggeblommer og det resterende sukker kommes i en gryde og piskes til en luftig æggesnaps med en håndmikser.
- Mælke/fløde-blandingen røres sammen med æggeblandingen. Varm blandingen op ved middel temperatur – og konstant røren – til blandingen får en temperatur på omkring 80 grader. Brug eventuelt et termometer til at holde øje med temperaturen.
- Stil gryden med ismassen til afkøling i køleskabet i en times tid eller mere.
- Rens jordbærrene, skær dem i kvarte og blend dem med citronsaften. Mos jordbærpuréen igennem en si, for at si kernerne fra.
- Jordbærpuréen røres derefter sammen med grundmassen og hældes derefter på ismaskinen. Lad ismaskinen indtil isen har en konsistens som en tyk og cremet softice.
- Når isen er færdig kommes den i en bøtte med låg, og sættes derefter i fryseren i mindst 4 timer.
Noter
Har du ikke en Ismaskine.
Du kan snildt lave en god is uden en ismaskine. Kom i stedet isen i en beholder, der er stor nok til at du kan røre i isen under indfrysningen. Cirka hvert kvarter tager du isen ud af fryseren og rører den igennem for så at sætte isen tilbage i fryseren. Det fortsætter du med indtil isen har opnået en cremet konsistens.
Buon appetito !!