MadOpskrifter
Kartoffel- og sellerisuppe
Kartoffel- og sellerisuppe går til både fest og hverdag. Her er det i udgave af en festlig forret, som let kan gøres mere hverdagsagtig hovedret, ved at gøre portionen lidt større.
Her har jeg brugt smuldret parmaskinke i tynde skiver, som kom i ovnen samtidig med at jeg begyndte at snitte grøntsager. Det er ikke så afgørende for suppen at du lige bruger parmaskinke- Det kunne lige så godt have været baconskiver eller eksempelvis salami.
I denne festlige version blev suppen serveret med lidt trøffelolie, hakket persille, smuldret parmaskinke og så nogle hjemmebagte ostestænger.
Kartoffel- og sellerisuppe
Antal 4 personer
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 200 g knoldselleri
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 8 dl grøntsagsboullion
- 2½ dl piskefløde
- ½ tsk salt
- ⅖ tsk hvid peber
Topping
- 100 g parmaskinke (tynde skiver)
- Persille (Hakket)
- Trøffelolie
Sådan gør du
- Kartofler og knoldselleri skrælles og skæres i små tern.
- Hvidløg pilles og hakkes fint og svitses derefter i smørret ved middel varme uden at tage farve. Tilsæt kartofler og knoldsellerien, og lad dem stege med i 4-5 minutter.
- Tilsæt grøntsagsboullionen og lad det koge i cirka 15 minutter indtil rodfrugterne er møre. Med en stavblender blendes rodfrugterne til en pure. Tilsæt piskefløden og kog suppen op igen. Smag til med salt og peber.
Topping
- Varm ovnen op til 200 grader.
- Fordel parmaskinken på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter indtil de er blevet stive og hårde. Lad stykkerne køle lidt ned inden de smuldres.
Servering
- Kom suppe op i hver suppeskål. Kom det der svarer til 1 tsk trøffelolie over hver tallerken. Fordel det i en tynd stråle fra midten og lidt ud. Kom derefter lidt hakket persille og smuldret parmaskinke på suppen.
Buon Appetito!!