Kyllingefad med asparges og mozzarella
Denne opskrift på et kyllingefad med asparges og mozzarella er hurtig og nem at lave. Bare kom alt i et ovnfast fad og lad ovnen gøre arbejdet for dig!
Lørdagens indkøbstur endte igen med, at der blev slæbt asparges hjem i store mængder. Foruden de klassiske hvide, endte et bundt almindelige grønne asparges og to bundter små grønne asparges. Det var det ene bundt af de små grønne asparges, som blev brugt i denne opskrift. Når aspargesene er så fine, er der er ingen grund til at blanchere dem før de kommer i ovnen.
Som altid er tilberedningstiden kun vejledende, da det afhænger af tykkelsen på dine kyllingebryster. Sørg for at de er nogenlunde ensartet – eventuelt ved at trykke dem forsigtigt ned i tykkelsen.
Her har jeg bare anvendt revet mozzarella, men hvis du vil have en sprød top, så drys lidt rasp eller panko over kyllingefadet. En mulighed kunne også være at drysse lidt smuldret sprødstegt bacon over.
Bliver det hele ikke spist så er kyllingefad med asparges og mozzarella nem at genopvarme dagen derpå. Dæk det med folie og sæt det i ovnen ved 190 grader i 10 -15 minutter til den er opvarmet.
Kyllingefad med asparges og mozzarella
Ingredienser
- 4 kyllingebryster
- 16 asparges (grønne)
- 2,5 dl mozzarella (revet)
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk paprika
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Tænd ovnen og forvarm den til 200 grader (normalovn). Smør et ovnfast med olie eller med madlavningsspray.
- I en lille skål blandes salt, peber, hvidløgspulver og paprika.
- Kom kyllingebrysterne i det ovnfaste fad og krydre dem med krydderiblandingen.
- Bland olivenolie og citronsaft. Kom 3/4 af blandingen over kyllingen. Arranger aspargesne over kyllingen og dryp den resterende olivenolie og citronsaft over. Kom eventuelt lidt mere salt og peber på,
- Kom revet mozzarellaost over aspargesene. Sæt fadet i ovnen i cirka 20 minutter, indtil kyllingen er stegt igennem. I de sidste 3 minutter kan ovnen eventuelt sættes til grill indtil retten er gylden og aspargesen er færdige.
Noter
Buon appetito!!