Lette hjemmebagte morgenmadsboller
Normalt er jeg ikke gode venner med manitobamel, men disse morgenmadsboller blev nu ganske gode. Det er en enkel opskrift hvor manitobamel sammen med lidt typo 00-mel blev rørt sammen med smør og mælk.
Bollerne er supergode til morgenbordets marmelade eller ost men klarer også fint frokosten med lidt pålæg på. Holdbarhed et par dage i brødkassen, men pas på for med disse boller risikerer du meget hurtigt igen at have hænderne dybt begravet i en ny omgang bolledej.
Bollerne kan naturligvis også fryses ned, når de efter bagning er kølet af. Tø dem op i køleskabet et par timer inden de genvarmes i ovnen.
Dejen til disse morgenmadsboller skal være meget blød og elastisk, men ikke klistret. Hver opmærksom på den mel som du bruger. Hvis du synes dejen virker for hård så tilsæt lidt mere mælk og omvendt, hvis dejen er for klistret så giv den en anelse mere mel.
Lette hjemmebagte morgenmadsboller
Ingredienser
- 150 g manitobamel
- 350 g mel (type 00)
- 10 g gær
- 3 dl sødmælk
- 50 g smør
- 60 g sukker
- 7 g Salt
Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme og tilsæt derefter sødmælken. Sluk straks for varmen og når temperaturen er fingervarmt røres det sammen med gæren.
- Tilsæt sukkeret og derefter melet og til sidst saltet. Ælt det godt sammen med røremaskinen i cirka 10-15 min.
- Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen stå på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
- Når de to timer er gået hældes dejen ud på en meldækket arbejdsflade. Fold dejen et par gange over hinanden og skær den så ud i 10 lige store stykker.
- Form dejstykkerne til boller og stram dem op inden de lægges på en bageplade med bagepapir.
- Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2-4 gange over hinanden og skær den så i 8 lige store stykker, som lægges på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 30 min før de kommes i ovnen.
- Når hævetiden er forbi kommes de i en forvarmet ovn på 200 grader (normalovn) og bages i omkring 13 minutter.
Noter
Buon Appetito!!