MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)

Pappa col pomodoro

Denne tomatsuppe, der er lige så velsmagende som den er enkel, er kendt i hele Italien. Det er også en ret, som gjorde den italienske sangerinde Rita Pavone kendt tilbage i 1960’erne, da hun hittede med sangen “Viva la pappa con pomodoro”.

Det er lidt misvisende at kalde retten for en suppe. Pappa betyder grød på italiensk og retten skal da også været rimelig grødet i sin konsistens. Pappaen er en ret, der kendes flere hundrede år tilbage i tiden. Tidligere brugte man de ingredienser, som der var til rådighed. Friske modne tomater brugte man kun om sommeren, men som tiden er gået, er tomaterne blevet uundværlige, og pappa col pomodoro er nu en ret som spises hele året rundt.

Der er variationer af opskriften på pappa col pomodoro, men min udgave skulle være ret autentisk med sit begrænset brug af ingredienser. Du kan også finde versioner, hvor der er brugt løg i retten, ligesom nogle tilsætter lidt gulerod og selleri. Der er også dem, der erstatter hvidløg med porre. Der findes også flere opskrifter, hvor basilikum er erstattet af enten persille eller salvie. Men når alt kommer til alt, så er det brødet, hvidløg og de modne tomater som skaber den gode pappa col pomodoro.

Pappa col pomodoro er enkel at lave og lige så nem at nyde. Retten kan serveres rygende varm for at give varme på en kold vinterdag eller kølig på en varm sommerdag. Uanset temperaturen er det en fantastisk måde at smage essensen af det italienske landkøkken på.

Pappa col pomodoro

Ret Aftensmad, Forret, Suppe
Køkken Italiensk
Keyword Italien, Mit italienske køkken, Tomater
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 600 g hakkede dåsetomater Polpa
  • 10 basilikumblade
  • 750 ml grøntsagsboullion
  • 5 spsk olivenolie
  • 6 skiver brød (daggammelt) skåret i tern
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg, skær løget i fine strimler.
  • Hak basilikummen.
  • I en stor gryde varmes 2 spsk olie op, Sauter løg og de pressede hvidløgsfed i 2-3 min til løgene er blevet gennemsigtige. Pas på de skal ikke tage farve..
  • Kom tomater og basilikum i gryden og smag til med salt og eventuelt chili
  • Lad det simre uden låg på lavt blus i cirka 15 minutter.
  • Tilsæt brødet og derefter grønsagsbouillonen i portioner. Mængden af ​​bouillon, der skal bruges, afhænger af, hvor gammelt og tørt brødet er.
  • Lad det simre i cirka 15 minutter ved lav temperatur og uden låg, indtil suppen har en grødet konsistens. Rør af og til, indtil brødskiverne er helt opløst.
  • Krydr eventuelt igen med salt og chili.
  • Kom pappa'en på tallerkener og dryp hver med den resterende olivenolie

Noter

Hvis du bruger dåsetomater så gå efter dem, hvor der står “polpa” på. Sælges ofte som pizzatomater. Det er groft hakkede tomater, hvor man kun har brugt frugtkødet.
Du kan også bruge hele tomater. Skær et kryds i bunden af tomaterne og kom den i kogende vand, indtil skindet begynder at løsne sig. Det tager cirka 30 sekunder. Kom derefter tomaterne i en skål med meget koldt vand. Skindet skulle derefter være lige til at tage af.
Halver tomaterne og fjerne kernerne. Hak tomatkødet eller pres det igennem et dørslag og du har din egen “polpa”. 

Buon Appetito!!

Og ja på falderebet – du skal da ikke snydes for Rita Pavones hit “Viva la pappa con pomodoro”

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin