MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)
Risotto alla Milanese med rødfiskefilet
Risotto alla Milanese med ovnbagt rødfiskefilet er en lækker risotto med safran og rødfiskefilet, som er dejlig cremet og som ikke mindst smager forrygende godt. Med sin flotte gule farve er det her en ret, som gør sig på til hverdag og fest.
I den traditionelle opskrift på Risotto alla Milanese bruges der normalt oksemarv. Det vil jeg ikke anbefale i denne ret, da smagen fra oksemarven vil overdøve fisken.
Denne ret kan laves med andre hvide fisk, som f.eks. torsk eller sej. Brug hvad der er tilgængeligt. Selv havde jeg overvejet sprødstegt kulemulefilet (indtil jeg opdagede at jeg havde brugte de sidste).
Risotto alla Milanese med rødfiskefilet
Antal 4 personer
Ingredienser
Risotto alla Milanese
- 375 g carnaroli ris
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1½ dl hvidvin
- 1 l grøntsagsboullion
- 1 knsp safran
- 20 g smør
- 75 g Parmigiano Reggiano
- Salt og peber
Rødfiskefilet i ovn
- 600 g rødfiskefilet
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Risotto alla Milanese
- Pil løget og hak det fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. Nu tilsættes risene, og det hele steges under omrøring, til risene begynder at blive klare. Hæld derefter hvidvinen ved, og rør, til risene har opsuget al vinen.
- Tilsæt den kogende grøntsagsbouillonen med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs.
- Efter 10 minutter tilsættes safran, som først er blevet udblødt i lidt af bouillonen.
- 10 minutter senere røres smør og Parmigiano Reggiano i den færdigkogte risotto. Smag til salt og peber. Når risottoen er færdig skal der stadig være en lille smule bid i risene. Risottoen skal ikke være tør i det, snarere stadigvæk lidt flydende.
Rødfiskefilet i ovn
- Når du starter på din risotto varmes ovnen op til 180 grader (normal ovn).
- Rødfiskefilet halveres på tværs. Drysses med salt og peber- lægges på en bageplade belagt med bagepair. Lidt olivenolie sprinkles over fisken. Steges i ovnen i cirka 10 minutter.
- Anret risottoen med rødfiskefileten øverst. Drys med lidt ekstra Parmigiano Reggiano og eksempelvis frisk bredbladet persille.
Buon appetito!!