MadMit italienske køkkenOpskrifterPrimo (mellemretter)
Risotto med radicchio og taleggio
Risotto med radicchio og taleggio er en af mine store favoritter når det kommer til risotto. Taleggio er en halvblød skorpet rødkitost, som er opkaldt efter den norditalienske dal – Val Taleggio. Osten har en tynd skorpe og en stærk aroma, men dette til trods så er dens smag forholdsvis mild og med en frugtagtig duft. Som med så meget andet er produktionen nu flyttet fra dalen ned til fladlandet, hvor den nu fremstilles i de lombardiske provinser omkring Milano.
En risotto med radicchio og taleggio er en dejlig cremet og indbydende ret. Det er let ret at tilberede og samtidig en ret, som selv de mest kræsne ganer vil elske. Dette er en opskrift, som jeg ofte har lavet i højsæsonen for radicchio.
Risotto med radicchio og rødvin
Antal 4 personer
Ingredienser
- 4 spsk olivenolie
- 1 løg
- 2 Radicchio di Chioggia
- 1 tsk sukker
- 360 g carnaroli ris
- 320 ml rødvin
- 1 l grøntsagsbouillon (kogende)
- 40 g smør
- 50 g Parmigiano reggiano
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
- Start med klargøre grøntsagsbouillonen. Du kan enten lave en bouillon fra grunden eller gør som jeg gjorde – brug nogle bouillonterninger.
- Pil løget og hak det fint. Steg løget i olie i en gryde i et par minutter ved middelvarme. I mellemtiden klargøres radicchioen. Den skylles og skæres i fine strimler. Kom det op i gryden til løget, tilsæt lidt salt og 1 tsk. sukker. Lad det hele stege ved middevarme i cirka 10 minutter til radicchioen er faldet sammen.
- Tilsæt risene og lad risene stege med i et par minutter. Rør rundt i gryden med en træske, og når risene begynder at sidde fast i bunden af gryden tilsættes rødvinen. Forsæt med at røre rundt til risene har opsuget al vinen.
- Tilsæt nu den kogende grøntsagsboullion med en suppeskefuld ad gangen. Tilsæt den næste skefuld bouillon, når den forrige er næsten helt opsuget af risene. Bliv ved med at røre i risottoen undervejs. Fortsæt sådan, indtil risottoen er kogt færdigt.
- Når risottoen er kogt færdigt slukker du for varmen og tilsætter smør og Parmigaino Reggiano. Rør rundt og læg grydelåget på gryden, og lad derefter risottoen hvile i et par minutter.
- Inden du serverer din Risotto med radicchio og rødvin rører du rundt en sidste gang og smager den om nødvendigt til med salt og peber.
Buon appetito!!