Rødbederisotto med hvide asparges
Hvide asparges med hollandaise er en klassiker, men selv om det er en dejlig spise, så er det nu rart med lidt variation. Risotto er en af de norditalienske retter, som jeg virkelig har taget til mig. En risotto kan være alt lige fra det rustikke til det mere raffinerede og så elsker jeg når man rammer den rigtig cremet konsistens. Selv om det ikke er sæson for rødbeder, så gjorde det udslaget, at det lokale supermarked have nogle økologiske rødbeder som var tilberedt på tilbud.
Ingredienser til 4 personer
- 350 gram risottoris (Arborio)
- 2 zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 25 gram smør
- 2 dl rødvin (normalt bruger jeg hvidvin til risotto, men havde en sjat rødvin i rest)
- 1 liter varm grøntsagsbouillon
- 250 gram rødbeder
- 150 gram revet parmesan
- 25 gram smør
- 6 – 8 hvide asparges
Start med at pille løg og hvidløg. Hak løgene fint.
Smør smeltes i en gryde. Svits løg og hvidløg heri i 2-3 minutter. Løgene må ikke tage farve.
Risene tilsættes og svitses med et par minutter.
Rødvinen hældes ved. Lad det koge indtil rødvinen er næsten væk.
Tilsæt ca. 1 dl varm bouillon, rør om og lad risene opsuge bouillonen. Hæld en ny portion bouillon ved og fortsæt på denne måde, til bouillonen er brugt.
Riv rødbederne på den grove side af rivejernet. Kom rødbederne ned til risene når der mangler ca. 8 minutter. Jeg har en tommelfingerregel om at min risotto skal have ca. 18 minutter fra det tidspunkt, hvor den første bouillon er hældt i risottoen.
Rør den færdige risotto med smør og reven parmesan og lad den trække i 6 – 8 minutter.
Skær de nederste par cm af af dine hvide asparges og skrald dem. Halver dem på langs og kom dem på grillen (eller en grillpande) i ca. 3 minutter på hver side.
Servér risottoen med de hvide asparges som tilbehør