BagværkBrødMadOpskrifter
Sesambrød med kvark
Det her sesambrød med kvark var en tiltrængt succesoplevelse. Det artede sig, som jeg ønskede det og hævede flot. Det plejer mine brød nu at gøre, men da jeg var løbet tør for almindeligt gær, har jeg forsøgt mig med at bage brød med tørgær et par gange. Det var ikke det mest vellykkede, hvor jeg specielt savnede volumen i brødene. Men måske lige en tand for meget at starte bilen og køre 20 km for en pakke gær eller 2 i disse corona-tider.
Men indrømmet det var nu dejligt med friskbagt brød med en god og dejlig saftig krumme. En ostemad ville have været dejlig, men min netop færdige appelsinmarmelade var nu det bedste.
Sesambrød med kvark
Ingredienser
- 50 g gær
- 5 dl letmælk
- 150 g fuldkornshvedemel
- 50 g sesamfrø
- 2 tsk salt
- 250 g kvark
- 800 g hvedemel
Til pensling:
- 1 æg
- Sesamfrø
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde så det er fingervarmt. Udrør gæren i den lune mælk. Tilsæt fuldkornshvedemel, sesam og salt. Bland kvarken i og tilsæt så hvedemelet lidt ad gangen.
- Ælt dejen godt igennem så den bliver blank og smidig. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur med et klæde over, til den har fordoblet sit omfang.
- Ælt dejen godt igennem så den bliver blank og smidig. Stil dejen til hævning ved stuetemperatur med et klæde over, til den har fordoblet sit omfang. Ælt og form dejen til et stort brød eller 2 mindre. Rids brødet med en skarp kniv og lad det efterhæve i 30 minutter.
- Pensl med æg og drys med sesamfrø, Bag brødet ved 225 grader (normal ovn) i de første 15 minutter, og sænk derefter ovnens temperatur til 200 grader. Bager du et stort brød er bagetiden omkring 45 minutter. Bager du to små brød er bagetiden cirka 30 minutter.
Buon appetito!!