Sprøde asparges med parmesan
Alene hjemme og lidt hurtigt aftensmad med grønne asparges i hovedrollen. Typisk bruges asparges som tilbehør, men hvorfor ikke lade asparges spille hovedrollen, når det nu er højsæson for dem. Mulighederne er mangfoldige – alt lige fra frokostretter, forret eller som en snack. Der skal ikke meget til at gøre asparges til en himmelsk oplevelse.
Hvis serveret som tilbehør rækker opskriften til 4 personer. Du skal bruge:
- Et bundt grønne asparges
- 1 æggehvide
- 2 spsk. mel
- 1 dl rasp
- 75 g parmesan
- Salt og peber
Start med at varme ovnen op til 220 grader.
Skær de nederste cm af aspargesen (eller evt. bare knæk dem hvor de naturligt knækker). Pisk æggehviden let med en gaffel og kom den på en tallerken.
Riv parmesanen fint og bland den med mel, rasp, salt og peber.
Rul først aspargsene i æggehviden og dernæst i parmesanblandingen. Sørg for at aspargsene dækkes godt med parmesanblandingen.
Læg aspargsene på en bageplade med bagepapir. Giv dem omkring 15 minutter i ovnen indtil de er blevet gyldne og sprøde.