MadOpskrifter
Stegt mørksej med fennikel kogt i fløde
En grøntsag som jeg holder meget af er fennikel. Jeg er vild med den både milde og den lidt let sødlige tone af lakrids og anis. Anvendelsesmulighederne er mangfoldige. Hvad enten du skærer fenniklen i skiver og steger den på panden, bager den i ovnen med ost eller skærer den i tern for at komme den i en suppe eller en gryderet, så smager fennikel rigtig godt.
Her er fenniklen blevet brugt som tilbehør til stegt mørksej og nye små kartofler. Fenniklen er blevet kogt i en sauce lavet på lige dele fløde og grøntsagsbouillon. Sammen med nye små kartofler blev det i ganske velsmagende ret.
Stegt mørksej med fennikel kogt i fløde
Antal 4 personer
Ingredienser
- 2 fennikel
- 50 g smør
- 150 ml piskefløde
- 150 ml grøntsagsboullion
- 1 citron
- 600 g mørksejfilet
- Mel
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
- Hver fennikel skæres i kvarte.
- Smelt 20 gram smør i en gryde. Brun derefter fennikel let i smørret. Tilsæt fløden og grøntsagsboullionen og lad det hele simre i små 10 minutter. Smag flødesaucen til med citronsaft, salt og peber.
- Bland mel og salt på en tallerken. Mørksejfileterne skæres i cirka 6 cm brede skiver, der vendes i melet og derefter sprøde i det restrende smør ved lav varme. Stegetiden er 3-4 minutter på hver side.
Noter
Som tilbehør til denne ret kan eventuelt serveres små kartofler.
Buon appetito!!