MadOpskrifter
Suppe af sød kartoffel og rødbede

Det er vigtigt for mig, at bruge de alle madvarer, som vi får købt, inden de bliver for gamle. Jeg plejer derfor også at være opmærksom på, hvad der er i de grøntsagskasser, som vi får leveret. Ingen grund til at få noget leveret, som jeg på forhånd ved, at vi ikke får brugt.
I sidste uge skrev vores leverandør at der blandt andet ville være sød kartoffel i kassen. Fint tænkte jeg, for de plejer at være store og finde. Det var de så da ikke denne gang. De søde kartofler blev brugt i en suppe sammen med en stor rødbede. Det blev en ganske dejlig suppe, som i sin konsistens mindede om en helt almindelig kartoffelsuppe. Som det fremgå af billedet ovenfor gav rødbeden pænt med farve til de søde kartofler.
Suppe af sød kartoffel og rødbede
Antal 4 personer
Ingredienser
- 2 store søde kartofler
- 1 rødbede (stor)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk Olivenolie
- 5 dl Grøntsagsbouillon
- 2 dl kokosmælk
- 2 appelsiner
- Salt og peber
Sådan gør du
- Løg og hvidløg pilles og hakkes fint. De søde kartofler og rødbedeb skrælles og skæres i store tern.
- Olivenolien opvarmes i en stor gryde, hvorefter løg og hvidløg steges i 2-3 minutter. De søde kartofler og rødbeden tilsættes og steger med i cirka 10 minutter ved middel varme.
- Grøntsagsbouillon tilsættes. Lad derefter suppen småkoge i cirka 25 minutter ved middel varme. Mens suppen koger presses saften ud af appelsinerne.
- Purer suppen med en stavblender, og lad derefter suppen koge kort op igen.
- Tag suppen af blusset. Rør kokosmælk og appelsinsaft ned i suppen. Smag til med salt og peber.
Noter
Kan eventuelt toppes med lidt ristede skinketern.
Serveres med et godt stykke groft brød til!
Buon appetito!!