Tunkage (Timballo di tonno)
Nogle særlige ønsker til mad de næste dage spurgte jeg letsindrigt fruen, som er på farten i nogle dage. Bare noget let når jeg kommer hjem, og så er det valgfrit, hvad du vil lave de andre dage. “Let” er det mon som enkelt at lave eller noget som ikke fylder så meget. Engang imellem er det lettere bare at lade være med at spørge og så bare kokkerere.
Som basisingrediens har jeg blandt andet altid dåsetun i køkkenskabet. Tun kan bruges i mange retter og smager samtidig godt. En hurtig og velsmagende ret er tunkager, som både fungerer fint som aftensmåltid og hvis der er noget tilbage så er frokosten klaret dagen derpå.
Til tunkagerne blev serveret en grøn salat mixet af 1 romainesalat og 1 almindeligt hovedsalat sammen med en Sennep-honning-vinaigrette.
Tunkager (Timballo di tonno)
Ingredienser
- 300 g kartofler
- 400 g tun i vand (drænet)
- 2 skiver hvidt brød uden skorpe (opblødt i vand)
- 8 ansjoser i olie (finhakket)
- 2 æg
- 1 fed hvidløg
- 150 g rasp
- Revet skal fra 1 citron
- 4 spsk hakket persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartoflerne og kog dem derefter møre i saltet vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med en gaffel. Kom kartoflerne i en skål og lad dem afkøle.
- Tilsæt brød, ansjoser, æg, citronskal, tun, hvidløg, persille, salt og peber. Rør det hele sammen til en ensartet fars.
- Varm ovnen op til 180 grader.
- Form 4 tunkager (samme større og form som en god dansk hakkebøf). Vend tunkager i rasp.
- Kom tunkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter eller indtil de får en let gylden farve.
- Server tunkagerne varme eller lune sammen med en salat og citronbåde.