GastronomiIsIsopskrifter

Æggelikøris

Påsken er overstået og mens der stadigvæk slås mave tænker jeg tilbage på nogle af de mere vellykkede retter fra påsken. Et af de resultater, som jeg er mest tilfreds med er min æggelikøris, som havde både en god smag og ikke mindst en dejlig cremet konsistens.

Jeg har aldrig haft den store interesse for æggelikør, men er specielt faldet over den i tilbudskatalogerne ved jul og nytår. Jeg har det lidt som med Nutella, som jeg ikke bryder mig om at spise på en mad, men gerne i en dessert. Æggelikøren blev nu brugt i en is – og ja det var godt.

Min æggelikøris fik et lille sjat mere end de 200 ml i opskriften. Min “prøvesmager” mente, at isen godt kunne bære det. Min æggelikøris lever op til sit navn og smager af æggelikør.

Er du ikke til æggelikør, så kan opskriften stadigvæk bruges. Skift æggelikøren ud med eksempelvis en af Baileys mange varianter.

Æggelikøris

Ret Dessert
Køkken Amerikansk, Dansk, Italiensk
Keyword Alkohol, Is, Is med æg
Tilb. tid 3 timer
Antal 1 liter (cirka)
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 350 ml sødmælk
  • 250 ml piskefløde
  • 5 æggeblommer
  • 120 g sukker
  • 200 ml æggelikør

Sådan gør du

  1. Kom mælk og fløde  i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet. Sluk for varmen.

  2. Kom æggeblommer og sukker i en ren skål og pisk det sammen indtil al sukkeret er opløst.

  3. Mens der stadig røres i blandingen med æggeblommer hældes mælk/flødeblandingen i lidt efter lidt. Kom det hele tilbage i gryden og varm iscremen langsomt op til cirka 80 grader, mens der hele tiden røres i gryden. VIGTIGT – blandingen må ikke koge!!

  4. Kom iscremen i en skål og stil den på køl i minimum et par timer eller til dagen efter.

  5. Kom iscremen på en ismaskine. Så snart blandingen begynder at fryse til is tilsættes æggelikøren.

  6. Når isen er færdig, kommes den i en bøtte med låg og sættes  derefter i fryseren i minimum 2 timer inden servering.

Denne opskrift giver cirka 1000 ml is.
Buon appetito!!

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also

Close
Back to top button
Close
Close