GastronomiMad

Crema al mascarpone

Crema al mascarpone er en hurtig og meget enkel dessert fra det italienske køkken.  Der er tale om en særdeles velsmagende og fed dessert, som næppe scorer mange point hos sundhedsfreaks. Men nu var mascarponen altså i køleskabet og udløbsdatoen nærmede sig med hastige skridt. Og nå ja tøsedrengen i mig vil ikke være uvenner med folkene bag Stop Spild Af Mad…..

Opskriften på Crema al mascarpone er meget lig opskriften til cremen i tiramisu. Ingredienserne til 4 personer er:

• 500g mascarpone
• 3 æg
• 6 spsk sukker
• 4 spsk rom

Start med at skille æggeblommerne fra æggehviderne.

Æggehviderne piskes stive.

Med røremaskinen røres æggeblommerne med sukkeret indtil blandingen er tyk og luftig. Tilsæt rom og mascarpone til æggeblommerne og rør indtil cremen er ensartet.

Til sidst vendes de piskede æggehvider forsigtigt i cremen.

Kom mascarponecremen i portionsglas og lad dem stå i køleskabet i mindst 1 time.

Før servering kan du eventuelt drysse en smule kakaopulver på toppen, hvis du kan lide det.

Buon Appetito!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button