BagværkJulekagerMadOpskrifter

Frugtkage med granatæbleglasur

Frugtkage har været forbundet med julen i flere hundrede år. For mange er frugtkagen blevet et symbol på julen og dens traditioner. Det er ikke ualmindeligt at den hvert år laves efter en opskrift, som er gået i arv gennem traditioner.

En frugtkage er typisk lavet med tørrede frugter, nødder og krydderier, som vi almindeligvis forbinder med julen. Alle ingredienser der afspejler smage og aromaer, som vi har lyst til i julen.

Frugtkager er kendt for deres lange holdbarhed. De kan derfor bages i god tid inden jul. Endeligt bliver en frugtkage lidt for tør, så spis den med lidt smør.

Rundt omkring i verden kan du støde på frugtkager i alverdens udgaver. Tænk bare på kager som den engelske julebudding, den tyske stollen eller den italienske panettone. Alle kager der i disse lande er blevet et symbol for julen.

Selv om der er delte meninger om frugtkager, er det en kagetype, som har formået at opretholde sin popularitet i juletiden på grund af deres historiske betydning og traditionerne omkring julen.

Frugtkage med granatæbleglasur

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 175 g smør (plus lidt til at smøre formen)
  • 125 g tørrede abrikoser
  • 150 g tørrede tranebær
  • 65 g rosiner
  • 220 ml vand
  • 1 spsk ahornsirup
  • 70 g mandler
  • 30 g hasselnødder
  • 80 g pistacienødder
  • 50 g kandiseret ingefær
  • 230 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang
  • 2 appelsiner økologiske
  • 1/2 tsk kanel
  • 210 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 granatæbel
  • 120 g flormelis

Sådan gør du

Kagen

  • Tænd ovnen sæt temperaturen til 180 grader (normal ovn). Smør en form (ca 20 cm lang) med smør 
  • Abrikoserne hakkes groft og blandes sammen med tranbær og rosiner i en varmebestandig skål.  Bring de 220 ml vand i kog og hæld det sammen med ahornsirup over de tørrede frugter. Rør godt rundt og lad det stå i 10 minutter. 
    I mellemtiden hakkes mandler, hasselnødder, pistacienødder og ingefær groft..
    Vandet hældes fra de tørrede frugter og de hakkede mandler, hasselnødder, pistacienødder og ingefær blandes i.
  • Smør og sukker piskes til det er hvidt og luftigt. Æggene tilsættes derefter enkeltvis og der røres kun let rundt.
    Halver vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Vask appelsinerne og riv skallerne på rivejernets fine side. Vaniljekorn, appelsinskal, kanel blandes sammen med blandingen af smør og æg. Bagepulver blandes med melet og kommes op til de øvrige ingredienser.  Det hele røres let sammen med ske, hvorefter dejen hældes over i den smurte form. Jævn dejen i formen og sæt formen i den forvarmede ovn på den midterste hylde. Skal bages i cirka 1 time og 45 minutter.

Glasur

  • Start med at halvere granatæblet. Den ene halvdel af gratæblet presses i en citruspresse. Glasuren laves ved at røre saften sammen med flormelis.

    Fra den anden halvdel af granatæblet løsnes forsigtigt kernerne.

    Når kagen er færdigbagt og kølet af kommes først glasuren på kagen og derefter drysses granatæblekernerne på toppen af glasuren.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin