Home / Bagværk / Frugtkage med granatæbleglasur
Frugtkage med granatæbleglasur
Frugtkage med granatæbleglasur

Frugtkage med granatæbleglasur

Julen er for mig i af de mest skønne tider på året. En måned med megen trængsel og alarm, hvor der fartes rundt for at købe ind til julen. Men december er også en måned, hvor julehygge med familien og venner er i højsædet. Mad og drikke er i fokus i december måned og hvor hver familie har sine traditioner med hvad der hører julen til. 

Noget af det der hører min jul til er tørrede frugter, nødder og krydderier. Her er alle ingredienserne samlet i en frugtkage, som har fået en granatæbleglasur på toppen. 

Frugtkage med granatæbleglasur

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 1 time 45 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 175 g smør (plus lidt til at smøre formen)
  • 125 g tørrede abrikoser
  • 150 g tørrede tranebær
  • 65 g rosiner
  • 220 ml vand
  • 1 spsk ahornsirup
  • 70 g mandler
  • 30 g hasselnødder
  • 80 g pistacienødder
  • 50 g kandiseret ingefær
  • 230 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 vaniljestang
  • 2 appelsiner økologiske
  • 1/2 tsk kanel
  • 210 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 granatæbel
  • 120 g flormelis

Sådan gør du

Kagen

  1. Tænd ovnen sæt temperaturen til 180 grader (normal ovn). Smør en form (ca 20 cm lang) med smør 

  2. Abrikoserne hakkes groft og blandes sammen med tranbær og rosiner i en varmebestandig skål.  Bring de 220 ml vand i kog og hæld det sammen med ahornsirup over de tørrede frugter. Rør godt rundt og lad det stå i 10 minutter. 

    I mellemtiden hakkes mandler, hasselnødder, pistacienødder og ingefær groft..

    Vandet hældes fra de tørrede frugter og de hakkede mandler, hasselnødder, pistacienødder og ingefær blandes i.

  3. Smør og sukker piskes til det er hvidt og luftigt. Æggene tilsættes derefter enkeltvis og der røres kun let rundt.

    Halver vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Vask appelsinerne og riv skallerne på rivejernets fine side. Vaniljekorn, appelsinskal, kanel blandes sammen med blandingen af smør og æg. Bagepulver blandes med melet og kommes op til de øvrige ingredienser.  Det hele røres let sammen med ske, hvorefter dejen hældes over i den smurte form. Jævn dejen i formen og sæt formen i den forvarmede ovn på den midterste hylde. Skal bages i cirka 1 time og 45 minutter.

Glasur

  1. Start med at halvere granatæblet. Den ene halvdel af gratæblet presses i en citruspresse. Glasuren laves ved at røre saften sammen med flormelis.

    Fra den anden halvdel af granatæblet løsnes forsigtigt kernerne.

    Når kagen er færdigbagt og kølet af kommes først glasuren på kagen og derefter drysses granatæblekernerne på toppen af glasuren.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.