BagværkJulekagerOpskrifterSmåkager

Julesnitter (hindbærsnitter)

Hjemmelavede julesnitter, som her i bund og grund bare dækker over “hindbærsnitter”, smager altid dejligt. Det julede over denne opskrift ligger i at dejen er tilsat kanel og hindbærmarmeladen er blevet skiftet ud med en kirsebærmarmelade med smag af marcipan og mørk chokolade.

Her har jeg udskåret julesnitterne på traditionel vis, men hvorfor ikke bruge lave dem runde eller bruge nogle udstikkere med julemotiver. Ligesom der er rig mulighed for at lege med glasuren og krymmel på toppen.

Julesnitter (hindbærsnitter)

Ret Eftermiddagskaffe, Kage
Køkken Dansk, Nordisk
Keyword Bagværk, Genfersnitter, Hindbær, Julebag
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid i køleskab 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 10 Stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 350 g mel
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk kanel (tsk med top)
  • 1 æg

Glasur

  • 250 g flormelis
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 30 ml mælk

Sådan gør du

  • Kom mel, flormelis og kanel i en skål. Bland ingredienserne sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet Saml dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Dejen blev delt i 2 portioner, som begge blev rullet ud til en retangel på omkring 20 x 30 cm. Hver retangel blev delt på langs og lagt på en bageplade med bagepapir.
  • Bages i cirka 20 minutter indtil de er gyldne ved 180 grader. Derefter tages de ud af ovnen og får lov til at køle helt ned.
  • Glasuren røres sammen. Smør marmeladen på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad. Skær kagerne ud i passende snitter med en skarp kniv

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin