Home / Bagværk / Julesnitter (hindbærsnitter)
Julesnitter lavet som hindbærsnitter
Julesnitter lavet som hindbærsnitter

Julesnitter (hindbærsnitter)

Øv, jeg må have haft besøg af drillenissen i køkkenet i dag. Havde et lille “projekt” i ovnen, som bare så godt og indbydende ud. Lige et par minutter til og vups så ville det have været klar til at blive taget ud. Sådan gik det ikke…..

Nå i stedet blev til “julesnitter”, som i bund og grund dækker over “hindbærsnitter”. Her i en mere julet udgave, hvor der til dejen er tilsat lidt kanel og hindbær er blevet skiftet ud med en kirsebærmarmelade med smag af både marcipan og mørk chokolade.

Julesnitter lavet som hindbærsnitter
Udskriv

Julesnitter (hindbærsnitter)

Samlet tid 1 time
Antal 10 Stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 350 g mel
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. (stor) kanel
  • 1 æg

Glasur

  • 250 g flormelis
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 30 ml mælk

Sådan gør du

  1. Kom mel, flormelis og kanel i en skål. Bland ingredienserne sammen. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet Saml dejen med ægget. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

  2. Dejen blev delt i 2 portioner, som begge blev rullet ud til en retangel på omkring 20 x 30 cm. Hver retangel blev delt på langs og lagt på en bageplade med bagepapir.

  3. Bages i cirka 20 minutter indtil de er gyldne ved 180 grader. Derefter tages de ud af ovnen og får lov til at køle helt ned.

  4. Glasuren røres sammen. Smør marmeladen på 2 af kagerne og glasuren på de andre 2. Læg dem sammen med glasuren opad. Skær kagerne ud i passende snitter.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *