Annonce
GastronomiMad

Kylling med kål, gulerødder og havreris

Kylling med kål, gulerødder og havreris endte menuen med at stå på i dag. Igen en af de retter som er hurtige at lave, og som du kan bruge til at tynde lidt ud i dit køleskabs grøntsagsskuffe.

Alle grøntsagerne – bortset fra de røde snack peber –  kommer fra markerne lige rundt om vores hus. Det er en ren fornøjelse at have så let tilgang til friske grøntsager og så til priser, der er til at betale. Her er der ikke tale om maskinhøst eller noget der ligner. I stort set alt slags vejr kan jeg fra mit skrivebord følge med i deres høst af grøntsager.

En af de vaner, som er blevet mere udpræget efter at vi er flyttet på landet er at vi forsøger at begrænse vores indkøbsture. Nu er der ikke længere lige 5 minutters gang hen til supermarkedet. Restriktionerne i forbindelse med pandemien har så i endnu højere grad gjort, at vi har begrænset vores indkøbsture. Med lidt forskelligt kød i fryseren og grøntsager så er det kun fantasien, som sætter grænsen.

Opskriften nedenfor med kylling med kål, gulerødder og havreris kan nemt justeres i forhold til, hvad du selv har i køleskabet. Brug hvad du har, selv de mest kedelige grøntsagsrester kan peppes op med lidt krydderier.

Her har jeg brugt svenske havreris som tilbehør. De er lavet af havre dyrket i Sverige. Du kan bruge havreris på samme måde som du bruger almindelige ris i din madlavning. Til opskriften med kylling med kål og gulerødder vil jasminris passe fint til. Havreris blev det alene til fordi, jeg faldt over et godt tilbud på Amazon, hvor der blev reklameret med en lavere klimapåvirkning end ris. Desuden har havreris et bedre næringsindhold: flere proteiner, flere kostfibre og færre kulhydrater.

Kylling med kål, gulerødder og havreris

Ret Grøntsager, Kylling, Middag
Køkken Dansk
Keyword Havreris, Kål, Kylling, Nem aftensmad
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 300 g hvidkål
  • 300 g rødkål
  • 75 g grønkål
  • 2 gulerødder
  • 3 røde snack peber
  • 1 løg (finhakket)
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 3 dl havreris
  • 2 tomater
  • ½ løg
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kylling med kål

  1. Skærkyllingebrystet i mundrette stykker. Steg kyllingestykkerne på en varm pande i lidt margarine. Når kyllingekødet er steget færdigt kommes det på en tallerken.

  2. Pil og snit løget fint. Skær hvidkål og rødkål i strimler. Smelt smør i en stegepande, tilsæt løg og kålen og lad det stege under medium varme i nogle minutter. Skær gulerødderne i skiver og kom dem på panden til kålen Tilsæt lidt salt til retten.

  3. Skær snack peber i strimler. Kom det på panden og lad det stege sammen med kål og gulerødderne i nogle minutter.

  4. Rens grønkålet, pil bladene fra stænglerne og skær dem i mindre stykker. Kom det på stegepanden sammen med en ekstra glat smør. Steg videre i et par minutter indtil kålen er færdigstegt (Blødt men stadigvæk med lidt modstand). Tilsæt salt og peber efter egen smag.

  5. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og rør det hele sammen. Server retten med kogte ris til (Jeg brugte havreris men eksempelvis jasminris vil også gå fint til) og lidt tomatsalsa til (se nedenfor).

Tomatsalsa

  1. Finhak tomater og løg. Tilsæt 1 spsk olivenolie og krydder med lidt salt og peber.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin