Annonce
BagværkGastronomi

Mandel-julekage

Hvis denne dejlige mandel-julekage blev tilsat lidt rosiner og lidt kandiseret frugt, ville den have været meget tæt på den italienske panettone dog uden så meget arbejde.

Endnu engang er jeg gået på opdagelse i de gamle opskrifter stammende fra min egen barndom. Det er en kage, som er lavet på en god gammeldags gærdej og som på toppen har en blanding af hovedsageligt mandler og nougat. Som nævnt ovenfor ville en håndfuld rosiner og/eller kandiseret frugt ikke have gjort noget. Det må jeg prøve næste gang.

Kager på gærdej bliver ofte hurtigt lidt kedelige, men hvis denne mandel-julekage mod forventning ikke bliver spist hurtigt, så smager den nu også dejligt med lidt smør på.

Mandel-julekage

Ret Bagværk, Julekage, Kage
Køkken Dansk
Keyword Bagværk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Dej

  • 500 g mel
  • 85 g smør
  • 85 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 æg
  • 42 g gær
  • 2,5 dl mælk

Fyld

  • 6 spsk fløde
  • 85 g smør
  • 85 g sukker
  • 85 g hakkede mandler
  • 85 g blød nougat

Pynt

  • Flormelis

Sådan gør du

  1. Mælken lunes og gæren opløses heri. Mel og de øvrige ingredienser tilsættes og det hele æltes til en ensartet dej. Dejen stilles til hævning i cirka 15 minutter.

  2. Dejen kommes derefter i en smurt springform (26 cm). Lad dejen hæve igen hæve i 15 minutter.

  3. Til fyldet røres alle ingredienserne sammen ved lave varme, så det smelter. Lad massen koge i 1 minut, hvorefter det hældes over dejen, som straks sættes i ovnen.

  4. Bages ved 220 grader på ovnens miderste rille i cirka 15 minutter.

  5. Lad kagen køle af. Kom eventuelt med en si lidt flormelis over kagen inden den serveres.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin