Annonce
Dolci (desserter)GastronomiIsMit italienske køkken

Super enkel Nutella is

Nutella is var ikke det første, jeg havde i tankerne, da jeg ville fejre World Nutella Day med at lege lidt med Nutella. Alligevel endte jeg med en lille portion hjemmelavet Nutella is, som er lavet uden æg og med kun ganske få ingredienser.

Normalt foretrækker jeg at lave is med æg fordi det giver en mere cremet is. Nutella har i forvejen noget af den cremede tekstur, som æg tilfører en is. Opskriften på denne Nutella is er så hurtig og enkel at lave, at det næsten tager længere tid at finde ingredienserne frem end at gøre ismassen klar.

Her er brugt 5 ingredienser og en stavblender for at gøre ismassen klar. Så en tur i køleskabet inden isblandingen køres på ismaskinen. Lettere kan det næsten ikke være.

Min udgave er kørt på min ismaskine og det tog cirka 25 minutter før den var klar til at komme i en bøtte og så i fryseren. Naturligvis kan du også lave Nutella is uden en ismaskine. Det kræver bare lidt mere opmærksomhed. Ved ismaskinens evige røren rundt sikrer du dig, at der ikke dannes iskrystaller i isen når den fryses. Har du ikke en ismaskine skal du derfor hvert 20 minut efter, at du har stillet bøtten med is i fryseren røre i isblandingen indtil den har sat sig. Det medvirker til at isens indfrysning bliver jævnt fordelt. Man kan sige, at ismaskinen er luksus og ikke en nødvendighed.

Det er lige så vigtigt, at være opmærksom på hvordan du opbevarer din is. Hvis det ikke gøres ordentligt risikerer du, at der dannes iskrystaller udefra og at tillige mulighed for at isen bliver frysebrændt. Selv plejer jeg at bruge en beholder, der passer til mængden af is, der bliver lavet.

Nutella is

Ret Dessert, Is, Sødt
Køkken Italiensk
Keyword Belgiske Vafler, Dessert, Fisk, Is uden æg, Nutella
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Frysetid 4 timer
Samlet tid 4 timer 40 minutter
Antal 1 liter
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 6,5 dl piskefløde
  • 120 ml sukker
  • 180 ml Nutella
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk havsalt

Sådan gør du

  1. Kom alle 5 ingredienser i en blender og blend det sammen indtil isblandingen er glat. Kom den i en skål og lad isblandingen køle ned i køleskabet indtil den er kold (ca. 1 time).

  2. Når isblandingen er kold, kør den i din ismaskine efter producentens anvisninger. Sæt derefter isblandingen i fryseren lad isen indfryse indtil den er fast, (cirka 4 timer) eller natten over.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin