Annonce
GastronomiMad

Quiche med asparges og laks

Nu er vi igen kommet til den tid på året, hvor asparges – både de hvide og grønne – er fremme i butikkerne. Asparges har traditionelt sæson frem til Sankt Hans, og i de måneder ryger der lige så hurtigt et nyt bund i kurven, som det forrige er blevet brugt.

Da jeg faldt over et bundt mikro asparges tænkte jeg med det samme på at lave en quiche med asparges og laks. Det lå lige for, da disse mikro asparges stort set havde en længde, der passer til min aflange tærteform.

Dejen til denne tærte er lavet af mandelmel, hørfrømel*, kokosmel og guarkernemel bundet sammen med skyr. Har du ikke ingredienserne så kan en almindelig mørdej også gøre det.

Quiche med asparges og laks

Ret Frokost, Hovedret
Keyword Asparges, Fisk, Quiche
Forb. tid 1 time 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 55 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Quichedej

  • 90 g mandelmel
  • 30 g hørfrømel
  • 60 g kokosmel
  • 1 spsk guarkernemel
  • 150 g smør (koldt)
  • 150 g skyr
  • salt

Fyld til quiche

  • 400 g små asparges (evt. vilde asparges)
  • 2 forårsløg
  • 250 g laksefilet
  • 1 spsk smør
  • 150 g feta
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 2 spsk krydderurter (mixet)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at lave quichedejen. Kom mandel-, hørfrø-, kokos- og guarkernemel i en skål sammen med 1/2 tsk. salt og smørret. Smuldre det hele sammen og tilsæt så skyr og saml dejen med det. Lad dejen hvile 1 time i køleskabet.

  2. Tænd ovnen på 200 grader (varmluftsovn 180 grader). Smør en quicheform (cirka 13 x 35 cm). Drys eventuelt formen med lidt mandelmel. Rul dejen tynd ud og kom den i formen. For quichen med bagepapir og kom herefter bønner, linser eller bagelinser i. Det holder quichen “nede” når den blindbages i 15 minutter. Fjern derefter bagepapir og indhold og lad bunden derefter køle af.

  3. Skyl asparges og skær om nødvendigt lidt af den nederste fra. Blancher aspargeserne kort i kogende vand tilsat salt. Lad aspargeserne dryppe af og skær dem i cirka 12 cm lange stykker. Forårsløg renses og skæres i fine stykker, ligesom også laksefilet skæres i mindre stykker.

  4. Feta, æg, mælk og lidt salt salt og peber blendes sammen Parmigiano Reggiano, krydderurter og laks røres i blandingen. Kom fyldet i quicheformen og fordel aspargesene på toppen. Bag quichen i cirka 35 minutter indtil den har fået en gylden farve. Tag den ud af ovnen. Server en salat til med årstidens grøntsager til.

Buon appetito!!
* = Affiliate link

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close