Home / Gastronomi / Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano
Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano
Sprøde rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano

Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano

Jeg har fået smag for rodfrugtchips. Om de er mere sunde end almindelige chips har jeg faktisk ingen anelse om, men tanken om at rodfrugter er fulde af vitaminer og fibre gør det lettere for min indre stemme at overbevise mig om, at det ikke er helt galt.  Prismæssigt synes jeg desværre ofte at rodfrugtchips er forholdsvis dyre at købe, så da sæsonen for rodfrugter er skudt igang var det nærliggende at lave nogle hjemmelavede.

Godt inspireret af en søgen på internettet prøvede jeg med rødbede i mikrobølgeovnen. Det gik ikke godt. Det lykkes mig simpelthen ikke at finde den rette kombination mellem effekt og tid. Resultatet var ganske uspiselig. Næste forsøg var så at bruge ovnen til at lave rodfrugtchips. Det gik bedre om end jeg stadigvæk ikke var helt tilfreds med resultatet.

Ud fra devisen “om alle gode tre” forsøgte jeg mig så med nedenstående opskrift. Det blev godt – rigtig godt. Selv er jeg ikke den store dipspiser, men parmesandippen passede utrolig godt til rodfrugtchips og gik også fint til fiskepinde med Pamigiano Reggiano.

Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano
Udskriv

Rodfrugtchips med Parmigiano Reggiano

Ret Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

Rodfrugtchips

  • 500 g rødbeder
  • 500 g pastinakker
  • 500 g jordskokker
  • 2-3 liter rapsolie
  • 150 g revet Parmigiano Reggiano
  • Lidt finhakket dild
  • Havsalt

Parmesandip

  • 2 dl creme fraiche
  • Finhakket dild
  • Saften af en halv citron
  • Lidt salt og peber
  • 100 g revet Parmigiano Reggiano

Sådan gør du

Rodfrugtchips

  1. Skræl grøntsagerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern så brug i stedet en grøntsagskræller.

    Kom grøntsagerne i hver sin skål.

  2. Varm olien op til knap 140 grader i en stor gryde. Temperaturen må ikke komme over 140 grader. Tag gerne gryden af pladen af og til for at holde en jævn temperatur. Brug gerne et termometer til at holde styr på temperaturen.

  3. Fritér de forskellige slags grøntsager hver for sig. De er klar til at blive taget op af olien, når de ikke bobler mere, for så er væden i grøntsagerne fordampet og du vil få sprøde chips. Fritér rødbederne til sidst, da de ellers vil afgive farve til de øvrige grøntsager.

  4. Grøntsagerne vendes straks i en skål med revet Parmigiano Reggiano, finhakket dild og lidt salt. Læg derefter grøntsagerne på en bageplade med lidt køkkenpapir, så eventuelt overskydende olie bliver opsuget, og lad dem afkøle.

Parmesandip

  1. Rør ingredienserne godt sammen og kom dippen op i en lille skål. Placer skålen med parmesandip midt på en tallerken og læg rodfrugtchipsene rundt omkring den.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *