BagværkMadOpskrifter

Saftig citronkage – Lemon Drizzle Cake

Jeg fandt de flotteste økologiske citroner på grøntmarkedet, og selvom jeg kunne skulle bruge en 2-3 stykker, endte jeg med et net på 1,5 kg. Min første tanke var enten at bage en klassisk sandkage med citron eller måske lave en udgave af den klassiske citronhalvmåne.

Det er kun få måneder siden at jeg så en gammel udgave af den britiske bagedyst – The Great British Bake Off – hvor Mary Berry lavede sin udgave af en Lemon Drizzle Cake, som vel nærmest kan beskrives som en saftig citronkage. Det er en både hurtig og enkel kage at bage.

Lemon Drizzle Cake er for englænderne hvad en citronhalvmåne er for os danskere. At den engelske Lemon Drizzle Cake er populær, skyldes uden tvivl at der er tale om en saftig citronkage, hvor lemon drizzle hældes ned i kagen, mens den endnu er varm.

Mary Berrys version af kagen var med dobbelt lemon drizzle, hvor den ene del kom i kagen for at give fugtighed og den anden del blev brugt til at lave et knasende lag af sukker på toppen af kagen. I min version valgte jeg også at bruge 2 citroner, men kom dem begge i kagen. Den ene i dejen og den anden som drizzle efter kagen var bagt. Det syntes jeg (og mine medspisere) fungerede godt.

Saftig citronkage – Lemon Drizzle Cake

Ret Bagværk, Kage
Køkken Dansk, Engelsk
Keyword Bagværk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 175 g mel
  • 7 g bagepulver
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 citron
  • 1,5 dl mælk
  • 1 knsp salt

Lemon Drizzle

  • 2 spsk sukker
  • 1 Citron

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader C og smør derefter en sandkageform.
  • Pisk smør sukker sammen, indtil det er godt blandet.
  • Tilsæt æg og finrevet citronskal fra den ene citron. Pisk igen indtil ingredienserne er godt blandet sammen.
  • Til sidst tilsættes mel, mælk og salt og saften fra den ene citron. Pisk indtil dejen er homogen. Pas på med at overpiske dejen – ellers risikerer du at den skiller.
  • Hæld dejen i den smurte form og bag i cirka 45 minutter, indtil kagen er gyldenbrun og føles fast. Stik en strikkepind i kagen, som er færdig når der ikke hænger dej ved. Tag den ud af ovnen og stil den på en bagerist.

Lemon Drizzle

  • Bland saften fra en citron og sukker i en lille gryde, og lad det simre over en lav varme, indtil sukkeret er opløst.
  • Prik i den varme kage med en gaffel, dryp derefter sirup forsigtigt over, indtil det er helt optaget i kagen.
Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin