GastronomiMad

Tunsteaks med grønne asparges

Netop nu er både de grønne og de hvide asparges til at få alle vegne for en overkommelig pris. Asparges bruges når det er muligt – og her senest som tilbehør til grillet tunsteaks. Regn med cirka 200 gram tunsteak til hver person.

Start med at lave marinaden til marinaden til tunsteaks af:

  • 1 god spsk. hvidvinseddike
  • ca. 1 dl. olivenolie
  • 2 knuste fed hvidløg
  • Saften af en lille citron
  • Reven citronskal
  • Salt og peber

Ingredienserne røres sammen og fisken marineres i en times tid.

Tunsteaks  fik 1 minut på hver side ved høj varme og blev derefter pakket ind i stanniol for at hvile i cirka 10 minutter. Lige præcis den tid som de grønne asparges skal have på grillen. Inden de grønne asparges kom på grillen var de blevet smurt med en marinade af:

  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Desuden serverede jeg en tomatsalat til med mozzarella og rødløg. Valgte at fråse og beregnede 125 g mozzarella per portion…

Tomatsalaten til 2 personer blev lavet af:

  • 2 tomater
  • 250 g. frisk mozzarella
  • 1 rødløg (finhakket)
  • Dressing rørt af 1 del balsamico og 2 dele olivenolie smagt til med salt og peber.

Tomater og mozzarella skæres i skiver og lægges skiftevis på tallerkenen. Rødløg drysses henover og når retten serveres hældes en smule af dressingen over tomaterne og mozzarellaen.

Vin der passer til: Kik efter en Sauvignon Blanc eller Chardonnay. Selv drak vi  en Ca’ dè Monaci Bianco Terre Siciliane IGT 2014, som er lavet på druen grillo. Skulle ikke undre mig om den bliver solgt af Lidl i Danmark.

 

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin