GastronomiIsIsopskrifter

Yoghurtis med honning og valnødder

Nogle er ramt af helsedille, modedille, rengøringsdille (det er jeg vist vaccineret imod) eller værre en spilledille. Lige nu er jeg selv ramt af en ”isdille” – vel og mærke at fremstille hjemmelavet is. Det er jo i princippet ganske enkelt at lave sin egen is og så er der uanede mange muligheder for at lege med smagsvarianter.

Her i min egen spæde start forsøger jeg mig lidt frem med udgangspunkt i nogle grundopskrifter, og så prøver jeg mig frem med forskellige smagsvarianter blandt andet senest med kaffeis og romrosinis. Udfordringen er at lave en is, der er cremet, men som samtidig ikke er for fed. Det er en søge-/læreproces, hvor jeg jo heldigvis kan nyde resultatet undervejs.

Is er jo ikke bare is. Der findes flere typer is. En af de typer is, der har fundet stort indpas i de senere år er yoghurtis. Yoghurtis er en lettere is end de is, der er lavet på fløde/mælk. Til nedenstående opskrift har jeg brugt en hjemmelavet yoghurt (baseret på sødmælk) og så tilsat honning og valnødder.

Yoghurtis med honning og valnødder

Ret Dessert, Is
Køkken Dansk, Italiensk, Nordisk, Tysk
Antal 1000 ml (cirka)
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 75 g sukker
  • 25 g glukosepulver
  • 15 g skummetmælkspulver
  • 2 g johannesbrødkernemel
  • 140 ml sødmælk
  • 130 ml piskefløde
  • 100 g honning
  • 600 g yoghurt
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g valnøddekerner

Sådan gør du

  1. Sukker, glukosepulver, skummetmælkspulver og johannesbrødkernemel blandes sammen.
  2. Kom mælk, fløde og honning i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser under omrøring og lade det koge op til lige under kogepunktet.

  3. Tag gryden af blusset og lad det køle af. Tilsæt yoghurten og rør den sammen med blandingen. Med en stavblender blendes grydens indhold godt igennem.

  4. Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i nogle timer eller til dagen efter.

  5. Tag isblandingen ud af køleskabet. Tilsæt citronsaften og giv det endnu engang en tur med stavblenderen inden blandingen hældes på ismaskinen. 

  6. Hak valnødderne fint og rør dem ind i den færdige is. Derefter kommes isen i en bøtte med låg og sættes derefter i fryseren i minimum 2 timer inden servering.

Denne opskrift giver cirka 1000 ml is.
Buon appetito!!

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close