Contorni (tilbehør)Mit italienske køkken

Hjemmelavet marinara sauce

Marinara sauce er en italiensk tomatsauce, der normalt laves med tomater, hvidløg og diverse urter. Der findes varianter, hvor der bruges kapers, oliven, krydderier  og lidt vin. Til min udgave af en marinara sauce bruges kun få ingredienser og resultatet bliver fantastisk. Til og med tager det ikke lang tid at lave.

Der er ikke noget så alsidigt som en marinara sauce. Den er et perfekt match til pasta men går også glimrende til ovnbagt pasta eller til pizza. Det her er en enkel opskrift, som gør det til en leg at lave din egen marinara.

Ingredienserne til denne marinara er en god italiensk olivenolie, lidt hvidløg som du kan tilsætte efter egen smag. Dertil skal tilsættes nogle tomater. Om du bruger hakkede eller hele dåsetomater så foretrækker jeg selv at bruge sorten San Marzano, som er supersaftige og samtidig den tomat, som gør en god marinara sauce til noget specielt. Her har jeg valgt at krydre med lidt tørret oregano, basilikum og lidt chiliflager fra sidste års høst af chilier.

Opskriften tager udgangspunkt i en enkelt dåse tomater. Du kan selv skalere opskriften op ved fordoble ingredienserne. Spar dog på olivenolien og brug kun de 3 spsk olivenolie. Bliver din marinara for tyk kan du efterfølgende tynde den med et skævt vin eller lidt pastavand

Hjemmelavet marinara sauce

Ret Sauce, Tilbehør
Køkken Italiensk
Keyword Marinara, Tomater, Tomatsauce
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 ds tomater (hakkede)
  • ¼ tsk oregano (tørret)
  • 1 knsp chiliflager
  • 3 kviste basilikum (friske)
  • ½ tsk sukker
  • Salt og peber efter behov

Sådan gør du

  • Kom olivenolie og hvidløg i en dyb stegepande over medium varme. Når hvidløget begynder at syde, rør da rundt i stegepanden og lad det stege i cirka 30 sekunder (hvidløget skal ikke tage farve).
  • Tilsæt de hakkede tomater, tørret oregano og chiliflagerne. Til sidst kommes de friske basilikumkviste i. Rør det hele sammen.
  • Lad saucen simre uden låg i omkring 20 minutter (skru varmen ned, så saucen ikke sprøjter for meget).
  • Tag basilikumkvistene op af saucen, og krydr med rigeligt salt og peber. Hvis saucen smager lidt syrligt, tilsæt lidt sukker, 1/2 tsk ad gangen, indtil smagen passer til dine smagsløg.

Noter

Sørg for at bruge ingredienser af god kvalitet (denne opskrift bruger kun få ingredienser, og alle smagene vil skinne igennem).
Du kan bruge hele dåsetomater i stedet for knuste. Jeg anbefaler San Marzano-tomater (og brug også saften!). Det kan være nødvendigt at blende saucen til sidst med en stavblender for at gøre den pæn og jævn.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin