Klementinlikør
Klementinlikør – mit forsøg på at indfange smagen og ikke mindst duften af mine importerede klementiner fra Spanien. Det er vintertid og samtidig den tid på året, hvor klementiner er bedst.
Klementinerne er med deres store indhold af C-vitaminer flittigt konsumeret her i de kolde vintermåneder. Det uanset om de spises eller indtages i mere eller mindre flydende form som saft, i en smoothie eller i en varm kop te. Hvorfor ikke også som en klementinlikør? Nuvel med sukker og alkohol går noget af det sunde af – men det frugtagtige og friskheden fra klementinen er tilbage.
Denne klementinlikør er hurtig at lave, da det basalt set er saften fra klementinen som koges op med sukker til en sirup, som derefter fortyndes med vodka. Det er noget hurtigere udgave end den ”traditionelle” hvor klementinerne ligger i nogle få uger i alkohol for at give smag og farve til likøren inden likøren kommes på flaske.
Klementinlikør
Ingredienser
- 450 ml klementinsaft
- 200 g sukker
- 6 kardemommekapsler
- 300 ml vodka
Sådan gør du
- Pres så mange klementiner, at du får 450 ml saft. Pas på ikke at få hverken skind eller den hvide del, som sidder på klementinerne med, da de kan give likøren en bitter smag.
- Kom kardemommekapslerne i en morter og knus dem ganske let.
- Klementinsaften koges op i nogle minutter med de knuste kardemommekapsler og sukker til en sirup. Sørg for at sukkeret er opløst. Lad derefter sirupen køle af.
- Mål 400 ml af siruppen op bland den med vodka. Kom likøren på en flaske, luk den godt og opbevar den et mørkt og køligt sted.
Cin cin!!