BagværkBrødMadOpskrifter
Gulerodsboller
Disse hjemmebagte gulerodsboller vender jeg ofte tilbage når der skal bages morgenbrød. Det er nogle dejlige saftige boller, som både passer til morgenmad, frokost eller hvis lysten til en bolle med smør skulle komme i løbet af dagen.
På det seneste har jeg brugt lidt rugmel i bollerne for at give lidt mere grovhed i bollen. Hvis du ikke har rugmel så brug fuldskornsmel eller speltmel. Resultatet vil blive lige så godt. Gulerødderne er har jeg revet på den grove side, da jeg godt kan lide det bid i bollen, som det giver. Er du til en bolle med en lidt finere krumme, så riv gulerødderne på rivejernets fine side.
Gulerodsboller
Antal 24 stykker
Ingredienser
- 42 g gær
- 5 dl vand (håndvarmt)
- 1 spsk honning
- 200 g gulerod revet
- 1 æg
- 100 g rugmel
- 1½ tsk salt
- 800 g hvedemel
- 60 g smør (blødt)
Sådan gør du
- Kom vandet i en skål og rør gæren ud i den håndlune vand. Tilsæt honningen.
- Riv gulerødderne på rivejernets grove side. Tilsæt dem sammen med rugmel, æg og salt til dejen. Rør det hele godt sammen og tilsæt derefter smørret og hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen godt i gennem i cirka 10 – 15 minutter.
- Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1,5 time med et viskestykke over.
- Form 24 boller og fordel dem på to bageplader med bagepapir, hvor de hæver med viskestykke over i 30 minutter.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i 15 minutter til bollerne er gennembagte og har fået en let gyldnen farve.
Buon appetito!!