Bagværk

Chokolade- og Nutellakage

Er du til Nutella – så er denne chokolade- og nutellakage noget for dig. I hver bid du tager har du smagen af Nutella kombineret med stykker af mælkechokolade og ristede hasselnødder.

Det tager ikke lang tid at røre denne chokolade- og nutellakage samen. Start med at piske sukker og æg sammen i en skål indtil det er hvidt skummende. Her vil vi gerne have pisket noget luft ind i kagen for at gøre den luftig.

Tilsæt derefter Nutella, neutral planteolie, fløde, vanilje og saltet. Pisk det hele sammen til en glat dej. Rør derefter kakaopulver, mel, bagepulver og natron sammen i en skål og tilsæt det hele til røreskålen og vend det hele sammen. Tilsæt derefter kaffen og rør dejen glat. Til sidst vendes mælkechokoladen med en bagespatel.

Nu er du klar til at komme dejen i en smurt form på cirka 20 x 20 cm. Alternativt beklæd formen med bagepapir. Inden chokolade- og nutellakagen sættes i ovnen toppes den med de hakkede hasselnødder.

Chokolade- og Nutellakage

Ret Bagværk, Kage
Køkken Internationalt
Keyword Bagværk, Chokolade, Noget til kaffen, Nutella
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 16 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 160 g Nutella
  • 180 ml rapsolie
  • 120 ml fløde
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk salt
  • 170 g mel
  • 50 g kakaopulver (usødet)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 60 ml varm kaffe
  • 40 g mælkechokolade hakket
  • 25 g hasselnødder finhakket

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180°C. Smør en form på 20 x 20 cm.
  • I en røreskål piskes æg og sukker godt sammen til det er hvidt og skummende. Tilsæt derefter Nutella, olie, mælk, vaniljeekstrakt og salt. Pisk dejen igennem til den er glat.
  • Bland mel, kakaopulver, bagepulver og natron i en skål og rør det sammen. Kom det op i røreskålen og rør dejen sammen indtil den er glat. Tilsæt derefter den varme kaffe, og fold den hakkede chokolade i med en spatel.
  • Kom dejen i den smurte form. Fordel de hakkede hasselnødder over toppen. Bag kagen i 35-45 minutter, indtil en bagepind, der stikkes ind i midten, kommer ren ud. Lad kagen køle helt af på en bagerist.

Noter

Er din Nutella for hård? Så opvarm den kort tid i mikrobølgeovnen, indtil den er blød. Så er den nem at røre sammen med æggeblandingen. Husk Nutellaen skal kun være blød og ikke varm.
Brug kakaopulver og mælkechokolade af god kvalitet for det giver den bedste smag.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin