Bagværk

Formkage med blåbær og yoghurt

Denne formkage med blåbær og yoghurt blev resultatet af lidt oprydning i køleskabet. Blåbær er efterhånden i sæson året rundt i supermarkederne. Blåbær er en sund frugt, der er rig på vitaminer og antioxidanter, hvilket gør dem til en god ingrediens at bruge i madlavningen. Alsidigheden er stor og de kan bruges i alt fra BBQ-sauce til som her i bagværk.

Formkage med blåbær er en lækker og klassisk dessert, som er perfekt til at fremhæve den saftige og søde smag af blåbær. Her blev de brugt i en formkage sammen med yoghurt og blev til en dejlig svampet kage.

Hvis du vil servere kagen for gæster – eller bare godt kan lide at pynte dine kager – så si eventuelt lidt flormelis over kagen inden servering.

Har du ikke friske blåbær kan du erstatte dem med frosne bær. I givet fald skal bagetiden på grund af det højere vandindhold formentlig forlænges med nogle minutter.

Formkage med blåbær og yoghurt

Ret Bagværk, Formkage, Noget til kaffen
Keyword Bagværk, Blåbær, Formkage, Kage, Noget til kaffen, Yoghurt
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Forfatter Henrik Koudahl

Udstyr

1 brødform (cirka 30 cm) (affiliatelink)

Ingredienser

  • 180 g smør
  • 170 g sukker
  • 4 æg
  • 150 g græsk yoghurt
  • 280 g mel
  • 10 g bagepulver
  • 350 g blåbær

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180°C top-/bundvarme. Skyl blåbærrene. Smør en brødform (cirka 30 cm)
  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen med en håndmikser eller i en foodprocessor.
  • Tilsæt derefter gradvist de fire æg. Rør hvert æg i et minut eller to inden du tilsætter det næste æg.
  • Kom yoghurten i røreskålen, og pisk det godt sammen med de øvrige ingredienser.
  • Bland mel og bagepulver sammen, og bland det hele sammen til en jævn dej.
  • Vend derefter blåbærrene i dejen med en dejskraber.
  • Kom dejen i brødformen, og bag den i ovnen i ca. 1 time ved 180° top-/bundvarme. Test kagen med en strikkepind i slutningen af bagetiden for at se, om kagen er færdigbagt.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin