CharcuteriForretterOpskrifterRillettes

Grøntsags-rillette

Grøntsags-rillette er en vegetabilsk version af den klassiske franske ret rillette, som normalt består af krydret og langtidsstegt kød. I stedet for kød har jeg i denne grøntsags-rillette brugt en række grøntsager, der tilberedes til en krydret og cremet pasta.

Der er ikke nogen faste regler for, hvilke grøntsager, som du skal komme i din rillette. Normalt har jeg taget udgangspunkt i de grøntsager som vi har i haven. Typisk bruger jeg ingredienser som auberginer, peberfrugter, squash, tomater og løg. Disse grøntsager skæres i mindre stykker og bages i ovnen inden de “pureres” for at opnå en smørbar konsistens. Pureres er nok ikke det rigtige ord. Jeg trækker grøntsagerne med 2 gafler, ligesom ved pulled pork.

Grøntsags-rillette kan serveres som pålæg og er et godt valg for vegetarer og veganere. Den kan nydes som forret, som snack eller som tilbehør til andre retter. Selv synes jeg, at grøntsags-rillette smager forrygende på skiver af friskbagt fransk baguette.

Grøntsags-rillette

Ret Frokost, Pålæg, Tilbehør
Køkken Frankrig
Keyword Charcuteri, Grøntsager, Rillette, Sommer, Vegetarisk
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time
Hviletid 4 timer
Samlet tid 6 timer
Antal 6 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 3 squash
  • 2 auberginer
  • Salt
  • Peber
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 tomater
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 peberfrugt rød
  • 1 bundt koriander

Sådan gør du

  • Halvér squashene på langs, og skær auberginerne i ottendedele på langs. Drys kødet med 1 nips salt og peber hver, og dryp lidt olivenolie over.
  • Skær tomaterne i kvarte. Fjern stilken og den bløde indre del sammen med kernerne.
  • Skær den grønne top af forårsløgene, og læg derefter halvdelen af bundtet til side til senere. Skær peberfrugten i kvarte, og fjern kernerne og den hvide hinde.
  • Kom squash, auberginer, peberfrugter, tomater og forårsløg i et stort ovnfast fad, og sæt det i en kold ovn. Indstil temperaturen til 160 grader varmluft. Tag tomaterne ud efter 15 minutter, peberfrugterne og forårsløgene efter 30 minutter, og lad auberginerne og squash stege videre i yderligere 30 minutter.
  • Fjern skindet fra tomaterne og peberfrugterne, mens de stadig er varme.
  • Skrab kødet ud af squashene og auberginerne med en teske. Kom det i en skål, og mos det med en gaffel.
  • Skær tomaterne, peberfrugterne og de resterende rå forårsløg i fine strimler. Hak korianderbladene groft. Tilsæt det hele til squashene og auberginerne i skålen, og vend det sammen. Krydr med salt og peber, dryp med resten af olivenolien, og vend det godt sammen igen.
  • Stil grøntsags-rilletten i køleskabet i 4 timer. Tag den ud 30 minutter før servering.

Noter

Holdbarheden er 4 dage i køleskabet.

Buon Appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin