BrødMadOpskrifter
Hjemmebagte ostestænger
Ostestænger gør altid lykke, hvad enten det er som snacks eller som tilbehør til eksempelvis en suppe. Her er en super enkel opskrift, som hurtigt kan laves med rulle butterdej fra dit supermarked.
Disse ostestænger er lavet med Parmigiano Reggiano og lidt flagesalt. Resultatet var nogle dejlige sprøde ostestænger, som blev brugt som tilbehør til en kartoffel- og sellerisuppe. Portionen var stor og de resterende blev brugt som snacks til en godt glas øl.
Det er let at variere smagen på disse ostestænger. Prøv eventuelt at skifte osten med en revet Gouda eller revet Vesterhavsost. Og er du slet ikke til ost så skift osten ud med en grøn eller rød pesto.
Hjemmebagte ostestænger
Antal 4 personer
Ingredienser
- 1 rulle butterdejsplader (fås i alle supermarkeder)
- 1 æggbeblomme
- 1 dl Parmigiano Reggiano (revet)
- 2 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Pensl butterdejen med æggeblommen.
- Strø den revne ost og saltet jævnt fordelt over dejen.
- Skær butterdejen ud i 2 tykke strimler.
- Sno stængerne inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bages midt i ovnen til de er gyldne i ca. 12-15 minutter.
Noter
Alternativt kan bruge grøn eller rød pesto, som smøres på butterdejen inden udskæring.
Buon Appetito!!