Kaffeis
Man kender ikke den nøjagtige oprindelse af kaffeis, men det menes, at den stammer fra Italien eller Frankrig i slutningen af det 19. eller begyndelsen af det 20. århundrede. Kaffe var også dengang en populær drik i Europa, og samtidig blev også is stadigt mere og mere populært.
En teori er, at kaffeis blev skabt som en måde at bruge en rest kaffe fra morgenen på. En anden teori er, at den blev skabt som en måde at gøre kaffen mere “spiselig” for dem, der ikke kunne lide smagen af varm kaffe.
Uanset dens oprindelse blev kaffeis vældigt populær i USA i 1920’erne og 1930’erne, og den er stadig en populær smag den dag i dag. Den nydes ofte alene eller som et supplement til andre desserter, f.eks. tærter og kager.
Til denne kaffeis har jeg brugt johannesbrødkernemel* og glukosepulver, som begge er ingredienser, som tykner og jævner iscremen. Skummetmælkspulver* er ikke en nødvendig i opskriften, men er med til at fremhæve mælkesmagen i isen.
Kaffeis
Ingredienser
- 165 g sukker
- 15 g glukosepulver
- 15 g skummetmælkspulver
- 2 g johannesbrødkernemel
- 500 ml sødmælk
- 300 ml piskefløde
- 10 g kaffepulver (instant)
Sådan gør du
- Sukker, glukosepulver, skummetmælkspulver og johannesbrødkernemel blandes sammen.
- Kom mælk og fløde i en gryde. Tilsæt de tørre ingredienser under omrøring og lade det varme op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af komfuret. Med en stavblender blendes grydens indhold godt igennem.
- Rør kaffepulveret i iscremen. Sæt derefter cremen på køl og lad den køle helt af i nogle timer eller til dagen efter.
- Tag iscremen ud af køleskabet. Giv det endnu engang en tur med stavblenderen inden iscremen hældes på ismaskinen. Lad ismaskinen gøre arbejdet indtil isen får en cremet konsistens.
- Når isen er færdig, kommes den i en bøtte med låg og sættes derefter i fryseren i minimum 2 timer inden servering.
Denne opskrift giver cirka 900 ml is.
Buon appetito!!
* Affiliate link