Råstegte kartofler i airfryeren: Sådan gør du
Råstegte kartofler i airfryeren har for mig i flere år været et stort hit fremfor de klassiske hvide kartofler. Det er så enkelt at ordne kartoflerne, skære dem i mundrette bider, tilføre en spiseskefuld olie og eventuelt give dem lidt krydderi sammen med saltet.
Hvem elsker ikke sprøde råstegte kartofler? Airfryeren sørger for at alle siderne på kartoflerne bliver super sprøde og vil være perfekt som tilbehør til en bred vifte af kød-, fiske- eller græntsagsretter.
Indrømmet! Der er ikke noget som slår de danske kartofler når de er sæson, men udenfor den sæson står de råstegte kartofler i airfryeren for hovedparten af måltiderne. Fordelen er, udover det mindre forbrug af olie sammenlignet med både stegning i ovn og på pande, at airfryeren er hurtigere at opvarme end ovnen og samtidig bruger mindre strøm.
Råstegte kartofler i airfryeren
Udstyr
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk groft salt
Sådan gør du
- Hvis du vil lave råstegte kartofler med skrællen på, så vask først kartoflerne og skrub dem grundigt med en børste, så skrællen bliver pæn og ren. Ellers skræller du kartoflerne inden du skærer dem i mundrette bider (eller hvad størrelse der nu passer dig bedst).
- Bland saltet med olivenolien i en stor skål. Kom nu kartoflerne i skålen og bland det hele godt sammen, så olien og saltet bliver fordelt godt fordelt på kartoflerne.
- Kom nu kartoflerne i airfryerens kurv og indstil airfryeren til 200°C og en stegetid på 25 minutter.
- Når halvdelen af stegetiden er gået tages kurven ud og rystes en gang.
- Sæt kurven tilbage i din airfryer, og fortsæt med at stege dine kartofler indtil de er gyldenbrune. Det tager cirka 25 minutter.
Buon Appetito!!