Bagværk

Jordbærmuffins

Jordbærmuffins er en fantastisk måde at bruge dine jordbær til. Det giver nogle muffins som smager af sol og sommer. Hemmeligheden bag de gode jordbærmuffins er at tilføje masser af bær til dejen, hvilket netop giver dine muffins den intense smag af jordbær sammen med et strejf af mandelekstrakt som passer rigtig godt til jordbærrene.

Jordbærmuffins

Fyldt med saftige jordbær ser disse jordbærmuffins med deres sprøde gyldne toppe lige så godt ud, som de smager.
Ret Bagværk, Muffins
Køkken Amerikansk, Dansk, Europæisk
Keyword Bagværk, Jordbær, Kage, Muffins, Noget til kaffen
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 12 stykker
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 275 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 120 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk mandelekstrakt
  • 1 dl mælk
  • 450 g jordbær (skåret i mindre tern eller skiver)
  • 2 spsk rørsukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 190 grader. Klargør din muffinsform(e) til 12 muffins. Smør eller spray dine muffinsforme.
  • I en skål blandes mel, bagepulver og salt sammen.
  • Kom smør og sukker i en skål. Pisk det sammen med en røremaskine i små 2 minutter. Tilsæt æggene et af gangen. Skrab siderne af skålen ned og pisk det godt sammen efter hvert æg. Tilsæt derefter vanilje- og mandelekstrakt og rør det hele godt sammen.
  • Med røremaskinen på laveste hastighed tilsættes mel og mælk skiftevis. Det hele røres sammen til en glat dej.
  • Vend jordbærrene med 2 spiseskefulde mel. Tag omkring 80 gram jordbær fra. Resten af jordbærrene vendes i dejen med en dejskraber indtil jordbærrene er jævnt fordelt i dejen. Rør dog ikke for meget rundt.
  • Fordel dejen i desmurte muffins forme. De resterende 80 gram jordbær fordeles jævnt henover muffinsene. Drys derefter lidt rørsukker på toppen af hver muffin.
  • Muffinsene bages i cirka 30 minuttee indtil de er let gyldne og dejen ikke hænger ved, når der stikkes en strikkepind i. Lad muffinsene køle af på en bagerist inden de serveres.

Buon appetito!!

Show More

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Back to top button
Follow my blog with Bloglovin