Karamelliseret hvide asparges
Aspargessæsonen er i fuld gang. Ofte får aspargesene lov til at spille hovedrollen, men her blev de karamelliseret hvide asparges serveret som tilbehør. At karamellisere asparges giver dem både mere sødme og sprødhed, og vil helt sikkert imponere alle, der smager dem.
Det kræver kun nogle få ingredienser for at lave perfekte karamelliseret asparges. For det første skal der bruges nogle friske asparges. Vælg aspargesstængler, der er ensartede i størrelsen for at sikre at de tilberedes jævnt. For det andet skal du bruge rigtigt smør. Smør er med til at gøre de hvide asparges sprøde samtidig med, at det giver en god smag til retten. En knivspids salt og peber er også vigtigt for at fremhæve aspargesenes naturlige sødme. Endelig er en lille smule sukker den hemmelige ingrediens, der hjælper med at karamellisere aspargesene og give dem den smukke gyldne farve.
Start med at finde alle ingredienserne frem. Start med at ordne aspargesene ved at knække (eller skære) den seje bund af og skrælle aspargesene fra hovedet og nedefter. Skær derefter aspargesene ud i mundrette stykker. Smelt smørret på en stegepande ved middelvarme. Kom aspargesene på panden, krydr med lidt salt og peber og drys sukker over aspargesene. Steg aspargesene i 10 omkring alt efter tykkelse. De skal være møre, men må stadigvæk godt være lidt bidefaste.
For at få det bedst mulige resultat ud af dine karamelliseret hvide asparges er der et par tips og tricks, som du skal være opmærksom på. For det første vælg nogle tykke aspargesstængler, da de bedst egner sig til karamellisering. Dernæst skal sørge for at stegepanden er varm, inden du tilsætter aspargesene for at sikre at de bliver både sprøde og gyldne. For det tredje skal du ikke fylde panden for meget, da det vil få aspargesene til at dampe frem for at karamellisere. Endelig skal du være tålmodig og lade aspargesene stege i flere minutter på hver side, indtil de er møre og blevet karamelliseret.
Karamelliseret hvide asparges
Ingredienser
- 500 g asparges (hvide)
- 20 g smør
- 1 tsk sukker
- Salt og peber efter behov
Sådan gør du
- Start med at ordne aspargesene ved at knække (eller skære) den seje bund af og skrælle aspargesene fra hovedet og nedefter.
- Skær derefter aspargesene ud i mundrette stykker. Smelt smørret på en stegepande over middelvarme.
- Kom aspargesene på panden, krydr med lidt salt og peber og drys sukker over aspargesene. Steg aspargesene i 10 omkring alt efter tykkelse. De skal være møre, men må stadigvæk godt være lidt bidefaste.
Buon Appetito!!