Annonce
Gastronomi

Cremet kylling med svampe

Kylling med svampe hører til blandt de hurtige og enkle retter, og at retten så smager dejligt tillige, skader heller ikke. Som tilbehør til kylling med svampe lavede jeg blomkålsris, men er du ikke til det, så går både pasta og almindelige ris fint til.

Der er ikke så mange svampe at finde i handlen på denne årstid, så jeg brugte en blanding af brune og hvide champignons kombineret med nogle tørre porcini. De tørrede svampe vil jeg nok droppe næste gang og i stedet forsøge at finde nogle friske svampe. De tørrede svampe var lidt seje i konsistensen. Kombinationen af flere forskellige typer svampe er med til at give variation i rettens konsistens i form af bløde svampe, hårde svampe mv.

Opskriften på kylling med svampe kan varieres i det uendelige. Prøv eventuelt med kalkunkød i stedet for kylling, ligesom jeg måske ville krydre retten med lidt reven Parmigiano Reggiano næste gang.

Cremet kylling med svampe

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Keto, Kylling
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 700 g kyllingebryst
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g soltørret tomater
  • 400 g champignon eller svampe (gerne blandet)
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 1,5 dl fløde
  • Salt og peber
  • Frisk timian

Sådan gør du

  1. Krydder kyllingebrysterne på begge sider med havsalt og sort peber.

  2. Varm olie i en stor stegepande over medium varme og brun kyllingestykkerne i ca. 2-3 minutter på hver side. Sæt dem til side på en tallerken.
  3. Kom hakket løg, hvidløg, soltørrede tomater og svampene på panden og steg i ca. 5 minutter.
  4. Kom bladene fra 5-6  timianstængler ved. Tilsæt i kyllingebouillon og bring det i kog.

  5. Rør godt rund med en træske og skrabe eventuelle rester fra stegningen fri fra stegepandens bund.

  6. Kom fløden ved og skru ned for varmen. Når retten simre kommes kyllingebrysterne tilbage på panden.

  7. Lad retten simre yderligere 8-10 minutter, eller indtil kyllingebrysterne er kogt igennem og saucen har fået en cremet konsistens.

  8. Pynt evt retten med lidt frisk timian inden servering.

Buon appetito!!

Tags
Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close