Home / Gastronomi / Daddelrulle med nødder (Khajur Burfi)

Daddelrulle med nødder (Khajur Burfi)

Skal det være lidt mere sundt slik her i julemåneden så kunne denne daddelrulle være et godt bud. Denne daddelrulle indeholder alt, hvad der typisk kan forbindes med den traditionelle jul. Dadler, nødder og kardemomme er de ingredienserne i dette slik. Opskriften er inspireret af en indisk opskrift på Khajur Burfi.

En daddelrulle er et mere sundt alternativ til julekonfekten og så kan det varieres på mange måder. Prøv med andre krydderier, lakridspulver eller hvad med at ændre på sammensætningen af nødder eller tørret frugt eller – ja mulighederne er utallige.

Daddelrulle med nødder
Udskriv

Daddelrulle med nødder (Khajur Burfi)

Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 500 g dadler uden sten
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. birkes (lyse)
  • 150 - 200 g nødder blandet
  • 1/4 tsk. kardemomme

Sådan gør du

  1. Rist kort birkes på en tør pande og meget varme pande indtil de begynder at tage farve. Læg birkes tilside og kom nu 1 spsk. smør på panden. Rist nødderne i et par minutter inden de også tages af panden.

  2. Blend dadlerne groft og kom dem på en mediumvarm pande sammen med en spsk. smør. Lad det sautere i 5 minutter. Rør ofte i dadlerne så de ikke brænder fast.

  3. Reducer varmen til lav og rør rundt i blandingen i cirka 5 minutter indtil du får en ensartet masse. Tilsæt samtidig kardemomme, halvdelen af birkes og alle nødderne. 

  4. Lad nu daddelmassen afkøle, indtil den når en temperatur, hvor du kan have den i hænderne. Brug evt. et stykke bagepapir til at rulle en pølse af daddelmassen. Rul herefter frugtrullen i lidt hakkede pistacienødder og i resten af de ristede birkes. 

  5. Skal opbevares på køl.

Om Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *