Annonce
GastronomiMadMit italienske køkkenSecondo (hovedretter)

Gnocchi med vildsvin

Gnocchi med vildsvin er en ret som jeg lavede i forbindelse med lidt oprydning i køleskabet efter nytårsdagene. Den er inspireret af en ret med jordskokker og oksefilet, som jeg tidligere har stiftet bekendtskab med.

Her er brugt hvad der er rester i huset. Det er kun din egen fantasi, som sætter grænsen for hvad du bruger. Det er jo en nærmest en alternativ form for biksemad.  Gnocchi er købte og skulle blot koges i små 5 minutter inden de var klar.

Der er meget fokus på madspild i disse år. Noget som jeg bakker meget op om. Indrømmet så er min egen indsats begrænset til at prøve at få brugt de madvarer, som vi har i huset. Det bevirker så også, at madplanlægning ikke bruges så tit. Det er mere ud fra princippet, hvad kan vi bruge det som vi har til. Gnocchi med vildsvin er så resultatet af dette.

Gnocchi med vildsvin

Ret Hovedret, Vildt
Køkken Italiensk
Keyword Hurtigt mad, Italien, Nem mad, Stop madspild
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4
Forfatter Henrik Koudahl

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 4 tomater
  • 1 chillipeber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • ½ citron (saften)
  • 7 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 3 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 2 rosmarinkviste
  • 300 g vildsvinekølle
  • 500 g gnocchi
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kom fennikel og gulerødder i en lille gryde. Dæk fenniklen med vand og drys med salt. Lad fennikel og gulerødder koge i omkring 15 minutter. De skal være møre men stadigvæk have bid. Når grøntsagerne er færdigkogte tages de på af kogevandet og duppes tørre. Skær dem i mindre mundrette stykker.

  2. Tomater og chilipeber skylles, kernerne fjernes og begge grøntsager skæres derefter i fine tern. Hvidløg og skalotteløg pilles og begge skæres også i fine tern. I en skål blandes citronsaften med 2 spsk. olivenolie. Det blandes derefter sammen med tomater, chilipeber, hvidløg og skalotteløg. Smag til med salt og peber.

  3. De almindelige løg og rødløg pilles og skæres i grove tern. Rosmarin skylles og deles i mindre kviste. Vildsvinekødet skæres i små tynde skiver.

  4. 2 spsk. olivenolie varmes op på en pande, vildsvinekødet tilsættes og steges ved høj varme i et par minutter. Salt og peber tilsættes kødet. Kom resten af olien (3 spsk.) på panden og steg løg, gulerødder og fennikel i omkring 8 minutter. Tilsæt gnocchi og lad dem stege med i 5 minutters tid. Kom derefter vildsvinekødet tilbage på panden og alt vendes godt sammen Serveres med tomatsalsaen til.

Buon appetito!!

Show More
Annonce

Henrik Koudahl

En personlig blog for Henrik Koudahl. Her skriver jeg om de ting, der har min interesse. En cocktail der indeholder emner, der dækker over alt lige fra iværksætteri og Italien til emner inden for mad og vin.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also
Close
Back to top button
Follow my blog with Bloglovin